Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Skæl og kløe i dit skæg

Er du glad for dit skæg? Det håber vi, men måske har du oplevet at det nogle gange skæller og klør. I denne artikel kan du blive klogere på, hvorfor skægget skæller og hvordan du kan både behandle og forebygge skæl i skægget.

Skæl i skæg

 

Hvorfor skæller skægget?

Et skæg passer ikke bare sig selv. Det kræver pleje og masser af kærlighed. Jo større et skæg du har, des større risiko er der for, at du får skæl, kløe og andre hudeproblemer under skægget. Heldigvis kan du gøre meget for at forebygge, men også behandle den tørre og skællende hud under dit skæg.

Men først om fremmest, hvorfor er det at dit skæg nogle gange skæller? 
Skæl i skægget er utroligt almindeligt og rammer de fleste som prøver at gro et skæg. Selvom det er meget almindeligt, er det stadig ikke specielt spændende at gå rundt med et kløende og skællende skæg. 

Dit skæg kan bl.a. blive tørt, skællende og irriteret når…

  • huden under skægget har svært ved at ånde. Ligesom al anden hud frigiver huden under dit skæg en masse varme og fugt. Hvis skægget er meget stort eller fyldigt, kan varmen og fugten ikke fordampe og det irriterer derfor huden. 

  • du ikke sørger for en god hygiejne. Et skæg kræver vask, gerne dagligt og med en god sæbe eller shampoo. Brug altid en skæg sæb eller shampoo som er beregnet til skæg og huden i ansigtet.

  • et eller flere indgroede hår skaber ravage. Når et skæg gror, kan du i nogle tilfælde få et indgroet hår. Det gør sig dog som oftest gældende, hvis du efter længere perioder som glatbarberet, begynder at lade dit skæg gro sig stort.

 

Sådan behandler du skæg der skæller

Hvis du har et kløende, irriteret og skællende skæg, er der flere ting som du bør gøre. Det første er, at du skal vaske skægget grundigt og sørge for, at du får vasket alle rester af sæbe eller shampoo ud. Vask gerne dit skæg hver anden dag – ikke hver dag, da det kan fjerne for meget af hudens naturlige forsvar.

Hawkins & Brimble har i deres sortiment nogle helt fantastiske skægplejeprodukter. Den milde, men stadig utroligt effektive Hawkins & Brimble Face Wash, renser, plejer og heler huden. Det sker på baggrund af indholdet af bl.a. aloe vera. Selvom det er en sæbe til ansigtet, kan du sagtens bruge den til dit skæg. Huden under skægget er nemlig den samme, som i resten af ansigtet. Hvis du bruger face washen i hele dit ansigt inklusive dit skæg, vil du give din hud de bedste betingelser for, at kunne regenerere sig selv.

Når man taler om irriteret, kløende og skællende hud, herunder skægget, kan man ikke komme udenom produkterne fra Australian Bodycare. Det særlige ved Australian Bodycare er, at de indeholder tea tree oil – på dansk, tetræsolie. Tea tree oil virker beroligende, fugtgivende og så er det helt fantastisk mod skæl og kløe. 

Du kan til dit skæg bruge både Australian Bodycare Face Wash, Scalp Serum  eller  Hair Clean shampooen. Scalp Clean masseres ind i rent – tørt eller vådt – skæg, hvorefter det skal sidde i mindst 5 minutter før det skylles ud med vand. Du kan med fordel lade serummet sidde natten over for den bedste og mest intensive virkning. 

Hver gang du har vasket dit skæg, er det vigtigt at du tørrer det grundigt med dit håndklæde. Vand fra badet kan, ligesom sved og fugt i løbet af dagen, irritere huden hvis det ikke kan fordampe.

 

Skæl i skæg

  

Forebyg skæl og kløe i skægget

Er du endelig sluppet af med skæl og kløe i skægget, og vil du derfor gerne forebygge nye skæludbrud? Det kan du sagtens og vi hjælper dig gerne på vej.

Alt efter størrelsen på dit skæg og længden, kan du bruge fugtgivende plejeprodukter som forebygger skæl, kløe og irritation i skægget. Nogle af de fugtgivende produkter er skægolie, skæg balsam og skægcreme/voks. Er du i tvivl om hvilket produkt der passer til dig, så læs med herunder.

Skægolie kan bruges af alle – uanset om du har et stort fuldskæg, et overskæg eller blot et mindre og kortere skæg. En skægolie er drøj i brug og du skal kun bruge et par dråber dagligt. Dråberne masseres grundigt ind i dit skæg, hvor olien plejer, fugter og gør skægget mere medgørligt. Når du bruger skægolie, får skægget også en flot og naturlig glans som holder hele dagen. Hvilken skægolie du har lyst til at bruge, er op til dig, men vælg altid en som består af naturlige olier.

Hos Helsam forhandler vi flere effektive og velduftende skægolier. Vælg bl.a. mellem Ecooking skæg- og kropsolie med duft af citrus, Sæbeværkstedets skægolie med en frisk og naturlig duft, Skegg skægolie med citrusduft eller Hawkins & Brimble skægolien med en lækker og maskulin duft. 

Skægcreme, skægbalm og skægvoks – måske har du hørt om det, uden helt at vide hvad det egentligt er? En skægbalm/creme er fast i konsistensen, men bliver blød og lækker når den gnides i dine håndflader. En balm eller creme til skægget, masseres ind i dit skæg og virker både fugtgivende og plejende. Derudover kan en balm og creme gøre det lidt nemmere at style skægget. 

Skegg fremstiller både balm og creme til skægget. Skegg beard balm giver masser af fugt til hud og skæg og forebygger derfor udtørring af huden under dit skæg. Beard Wax fra Skegg, altså voksen, tæmmer skægget så du er fri for de flyvske skæghår. Derudover bliver dit skæg og din hud fugtet og plejet i dybden. Skægcremen/balm fra Hawkins & Brimble modvirker tør hud og skæl i dit skæg og så er den rig på både E-vitamin og antioxidanter. 

Skægvoks har lidt mere hold end en creme og balm og er velegnet til længere skæg, hvor hårene har det med at stritte lidt. Når du påfører en skægvoks, skal dit skæg selvfølgelig først være rent og tørt. 

 

Skal du børste dit skæg?

Nej, du skal ikke, men det kan være en fordel at gøre det. Du skal selvfølgelig ikke børste dit skæg, hvis du først lige er begyndt at gro det, eller hvis du generelt holder det meget kort. En skægbørste sørger derimod for at holde et længere skæg rent, velplejet og glat. Skæghår der bøjer, er krusede eller andet, udglattes og huden under dit skæg stimuleres af børstens stive hår. Når huden stimuleres, øges blodcirkulationen så hudcellerne har lettere ved at regenerere. Husk altid først at børste dit skæg, når det er helt tørt. Du finder en god skægbørste fra Sæbeværkstedet lige her.

 

Mad og kosttilskud kan påvirke dit skæg

Vidste du, at den mad du spiser, eller de kosttilskud du tager, kan påvirke dit skæg? Jo sundere du spiser, des flottere glans vil dit skæg få, men din hud under skæggen vil også få det bedre. Hvis du derimod spiser meget usundt, vil du også opleve, at du oftere får problemer med huden og skæl i dit skæg.

Nogle vitaminer og mineraler er især vigtige at få nok af, for at vedligeholde et flot skæg, hår og hud. Det er primært B-vitaminet biotin, E-vitamin, selen, zink og kobber. Disse vitaminer og mineraler understøtter især hår og skæg, mens C-vitamin, B-vitaminer og D-vitamin er essentielle for en sund og naturligt stærk hud. Vil du gerne vide mere om de forskellige vitaminer og mineraler, kan du finde alle kosttilskuddene i kategorien ”Sundhed”, her på helsam.dk. 

 

  

Vis som

Populære produkter til mænd