Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Gurkemeje

Er du også vild med gurkemejen? Eller har du måske først lige stiftet bekendtskab med ”roden”? Læs mere om gurkemeje og curcumin her i artiklen.

Gurkemeje

 

Hvad er gurkemeje?

Gurkemeje, på engelsk turmeric, er en plante som oprindeligt stammer fra Asien. Nogle kalder gurkemeje for indisk safran på trods af, at gurkemeje intet har med safran at gøre. Årsagen til betegnelsen indisk safran er, at gurkemeje har en intens farve, ligesom safran har det.  I dag står Indien for op mod 90 % af den samlede gurkemejeproduktion, hvilket bl.a. skyldes, at gurkemeje er en vigtig ingrediens i karry.

Den del af gurkemejen som spises, bruges i kosttilskud og i te, er faktisk ikke gurkemejens rod. I stedet er det gurkemejens rhizom, altså den horisontale del af plantens stamme. Gurkemeje har en utroligt stærk orange farve – en farve som kan være meget svær at fjerne fra fingre, skærebræt og andre ting som gurkemejen kommer i kontakt med. 

Det stof som giver gurkemejen sin farve, kaldes curcumin. Curcumin har en så intens farve, at det også bruges som farvestof i forskellige fødevarer og slik. Støder du på E-nummeret E100, kan du være sikker på, at der er tale om curcumin. 

 

Gurkemeje som kosttilskud

Gurkemeje er de seneste år blevet meget populært som kosttilskud. Derfor findes der i dag også mange forskellige kosttilskud med gurkemeje i både kapsel- og tabletform - af nogle kaldt for piller. Du kan også vælge at tage gurkemejekosttilskud i form af pulver eller shot. Gurkemejepulver opløses som regel i en væske, f.eks. i en smoothie, mens gurkemejeshot tilberedes ved kogning, ofte sammen med ingefær. Gurkemejeshots kan selvfølgelig også købes færdiglavet.

Hvis du har undersøgt de forskellige gurkemeje kosttilskud vil du se, at flere også indeholder ingefær og/eller peber. At ingefær indgår i flere gurkemejekosttilskud skyldes, at de er i samme familie og så bidrager ingefæren til en normal fordøjelse.

 

Populære gurkemeje kosttilskud

Læs mere om de mest populære gurkemeje kosttilskud. Måske passer ét af dem til lige netop dit behov. Ellers kan du i vores Ingefær og gurkemeje-kategori finde samtlige gurkemeje kosttilskud. 


CurcuSym BOOST fra Biosym indeholder curcumin fra gurkemeje, som gennem en skånsom proces er udtrukket fra gurkemejes rhizom. CurcuSym er registreret som et vegansk produkt og indeholder 500-1000 mg gurkemejeekstrakt (30-60 mg curcumin) pr daglige dosis. Derudover er der tilsat C-vitamin og D-vitamin.

Curcuma Black m. sort peber fra Natur-Drogeriet er videreudviklingen af Curcuma produktet fra Natur-Drogeriet. Curcuma Black indeholder udover curcumin også sort peber. Curcuma Black er indkapslet i vegetabilske kapsler og indeholder 1960 mg gurkemejeekstrakt (58 mg curcumin)

Curcumin Gold fra Solaray indeholder mikroniseret gurkemejeekstrakt. Den daglige dosis giver 300 mg gurkemejeekstrakt (27 mg curcumin).

Hvad er gurkemeje godt for?

Gurkemeje menes at have en række sundhedsmæssige egenskaber. Der er gennem årene foretaget flere undersøgelser af det aktive stof, curcumin, og dets virkning. Derudover er gurkemeje også naturligt rig på antioxidanter, og bidrager derfor til at modvirke oxidativt stress.

Gurkemeje

Herunder kan du læse mere om, hvad curcumin kan bidrage til:

  • Hud: pga. gurkemejens indhold af antioxidanter bidrager til at beskytte hudens celler mod oxidativt stress. 

  • Led: gurkemeje bidrager til vedligeholdelse af leddenes fleksibilitet.

  • Immunsystem: gurkemeje bidrager til at vedligeholde immunforsvarets effektivitet. 

 

Hvordan smager gurkemeje?

Hvis du indtager gurkemeje i pulverform eller flydende, vil du opleve, at gurkemeje har en bitter smag. Smagen kan relativt nemt camoufleres bag andre ingredienser, f.eks. ingefær, frugter og bær.

 

Køb gurkemeje hos Helsam

Er du på udkig efter et nyt kosttilskud med gurkemeje? Uanset om det skal være et rent gurkemejetilskud eller et gurkemejetilskud med ingefær og peber, finder du det her på helsam.dk. Vi forhandler gurkemeje kosttilskud fra populære mærker som Biosym, Natur-Drogeriet, New Nordic og Solaray.

Bestil dit gurkemejetilskud online og få fragtfri levering til din nærmeste Helsam-butik. Du kan selvfølgelig også få din ordre leveret til døren eller en pakkeshop i dit lokalområde. Skulle du have et eller flere spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os eller tage fat i en af vores uddannede medarbejdere i din Helsam.

Sortér efter