Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Blåbærmuffins - glutenfri og mælkefri

Opskrift på de skønneste blåbærmuffins

Til: Ca. 6-8 muffins


Ingredienser

• 1 ½ dl rismel (eller anden glutenfri meltype)
• ½ dl hirsemel (eller anden glutenfri meltype)
• 1 dl kokospalmesukker
• ⅛ tsk. guarkernemel eller ¼ tsk. fine loppefrøskaller
• 1 spsk. knuste chiafrø eller 2 spsk. knuste hørfrø (1 æg kan bruges i stedet)
• 1 ½ tsk. bagepulver
• ½ tsk. vaniljepulver
• 1 dl vegetabilsk ’mælk’
• ½ dl syrlig yoghurt
• ½ dl olivenolie eller smeltet kokosolie
• 1 ½ dl friske eller frosne blåbær (andre friske eller frosne bær kan bruges i stedet). 
Det er lækrest at bruge friske blåbær, men blåbær fra frost er også godt.

Sådan gør du:
1. Sæt ovnen til 180 grader.
2. Fyld et muffinjern med 6-8 muffinforme.
3. Bland rismel, hirsemel, kokospalmesukker, fortykningsmiddel, knuste chiafrø, bagepulver og vaniljepulver sammen i en skål.
4. Bland vegetabilsk ’mælk’, yoghurt og olivenolie i en anden skål. Bland det i de tørre ingredienser, så det bliver en tyk grød.
5. Hæld blåbærrene i og rør det hele forsigtigt sammen. Frosne blåbær vil gøre blandingen lilla, hvis de røres for længe.
6. Fyld hver muffinform halvt op med dej. Bag muffinsene i 25-30 minutter, eventuelt mere ved frosne blåbær. Når en kniv kan stikkes i en muffin og kommer ud ren er muffinsene færdige.
7. Lad muffinsene køle helt af og tag dem ud af muffinjernet, før servering


Kilde: Karina Villumsen, www.madgudinden.dk


Sortér efter