Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Økologisk hårfarve

Økologisk hårfarve

Vil du gerne farve dit hår, og må det gerne være med økologiske produkter? Her på siden finder du mange effektive produkter, der giver dig lige den hårfarve du ønsker. Læs mere om produkterne herunder, og find den farve der passer til lige netop dig.

 

Hårfarve med økologisk indhold

Økologiske hårfarver indeholder ofte mange forskellige ekstrakter fra urter, blomster og andre planter. De forskellige ingredienser både plejer, farver og giver dit hår naturlig næring. Farverne fås i et utal af flotte farver, og hos os finder du hårfarver fra alle de populære mærker inden for økologisk hårfarvning.

 

Konventionel hårfarve og hårfarve med økologisk indhold

Forskellen på konventionel og økologisk hårfarve er primært ingredienserne. Du kan opleve bivirkninger ved begge typer produkter, og derfor bør du altid læse hvilke ingredienser produktet du vælger indeholder.
Det er især tilsætningsstofferne PPD og PTD der kan være problematiske. Mange konventionelle hårfarvningsprodukter har højere indhold af stofferne end de økologiske, men for at få den permanente virkning, kan tilsætning af stofferne være nødvendigt. Derfor finder du dem også på mange ingredienslister på økologiske hårfarvningsprodukter.

Især Henna farver og parfumefri hårfarver er mere skånsomme for dig og håret.

 

Hvilken farve skal du vælge?

Du kan altid vælge din nye hårfarve ud fra din naturlige hårfarve. Har du naturligt en mørk hårfarve, er gyldne farver god. Vælger du en lys hårfarve kan du ende med et orange hår. Har du lyst hår er mørke og køligt brune hårfarver gode. Du kan selvfølgelig farve dit hår som du ønsker, men pas på du ikke ender med farve du ikke bryder dig om – en permanent farve holder trods alt længe da den skal vokse ud.

 

Hårfarve og graviditet

Nogle vælger at farve håret når de er gravide, og andre fravælger det. Mængden af kemiske indholdsstoffer i økologiske hårfarver er minimal, men derfor bør du stadig overveje om det er nødvendigt at farve dit hår mens du er gravid. De kemikalier du påfører din krop, optages både af dig og dit barn.

Hårfarver er ikke beregnet til brug af personer under 16 år.

 

Sådan farver du dit hår

Er du i tvivl om hvordan du får det bedste resultat, har vi herunder samlet nogle gode råd der kan hjælpe dig næste gang du skal farve dit hår.
1. Når du går med tankerne om at farve dit hår, er det altid et godt valg, at vælge en farve der er 1-2 nuancer lysere eller mørkere end din naturlige hårfarve. På den måde får du det mest naturlige look.

2. Hvis du farver hår der er farvet i forvejen, er det vigtigt, at du kun påfører farven på udgroning da ny farve på allerede farvet hår resulterer i en mørkere farve. Påfør farven i små sektioner og brug en kam til at fordele farven ordentligt. Farven skal påføres fra hårets rødder og ud til spidserne.

3. Inden du begynder at farve hele håret, er det en god idé at du tester din hud for at se, om du er overfølsom overfor nogle af ingredienserne. Du behøver ikke at vaske håret inden farvning. Når du vasker håret, fjerner du ikke bare skidt, men også nogle af hårets naturlige fedtstoffer der kan være med til at beskytte hovedbunden mod mindre irritationer.

4. Når håret er farvet vil du helt sikkert gerne beholde farven i længst mulig tid. Glatte- og krøllejern samt klorvandet i pools kan være med til at farven forsvinder hurtigere. Derfor bør du klart begrænse dig i brugen af disse.

5. Undgå brug af shampoo og conditioner med indhold af sulfater, silikone, phthalater og syntetiske parfumer. På Helsam.dk og i vores butikker finder du et stort udvalg af shampoo og balsam uden disse indholdsstoffer.

6. Hvis du mod forventning ikke synes om din nye hårfarve, skal du vaske det – gerne med en shampoo der indeholder sulfater. På den måde fjernes farven hurtigere. Påfør aldrig ny farve på det farvede hår – du gør det kun værre.

7. Du kan genfarve dit hår hver 3-12 uge. Det kommer selvfølgelig an på, hvor hurtigt dit hår gror ud.

Du finder selvfølgelig også en vejledning på det enkelte produkt. Følger du den, får du et fantastisk resultat.

 

God hårpleje

Før, under og efter din hårfarvning kræver dit hår pleje. Ved at pleje dit hår kan du undgå at det bliver tørt, kruset, fedtet og at hovedbunden bliver irriteret. Brug f.eks. en god hårkur en-to gange om ugen – alt efter hvilken hårkur du vælger, tilfører den fugt og næring til hår eller hovedbund. Shampoo til hverdagsbrug eller behandling sørger for at holde håret rent og sundt. Med en balsam beskytter du håret mod hverdagens mange påvirkninger, og samtidig giver den ekstra næring til håret. Du kan også bruge en af de mange fantastiske hårolier. Olierne indeholder vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer der alle sammen naturligt styrker dit hår.

 

Køb økologisk hårfarve hos Helsam

På Helsam.dk finder du et stort udvalg af forskellige hårfarver med økologiske ingredienser. Vælg det mærke og den farve du ønsker, og husk, bestiller du online, kan du vælge at få fragtfri levering til din nærmeste Helsam butik. Du er også mere end velkommen i vores butikker, hvor vi gerne giver dig gode råd og personlig vejledning i forbindelse med dit næste køb af hårfarve eller andre helsekostprodukter.

Sortér efter