Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Cellulite

 

Cellulite

Appelsinhud eller cellulite – kært barn har mange navne. Men uanset hvad det kaldes, så har mange danskere stiftet bekendtskab med den bulede hud. Både mænd og kvinder. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor cellulite opstår og hvad du kan gøre for at glatte den ujævne hud ud. 

 

Hvad er cellulite?

Cellulite er det, vi i daglig tale kalder for appelsinhud. Det er en mere bulet og bumpet hud, der til forveksling kan ligne den ujævne appelsinskal. Cellulite er på ingen måde skadeligt eller fysisk generende – det er udelukkende et kosmetisk bump på vejen, som 85 procent af alle danske kvinder over 20 år samt et mindretal af mænd døjer med. 

Det vigtigt ikke at forveksle cellulite med cellulitis - selvom mange gør det. Cellulite er som sagt et uskadeligt, kosmetisk fænomen, der blot kan være uhensigtsmæssigt i forhold til en persons udseende. Cellulitis derimod er en betændelsestilstand i kroppen, der viser sig som hævelse, ømhed og rødme i huden. Cellulitis skyldes ofte hudbakterier, der angriber hudens struktur, og derfor kræver cellulitis medicinsk og lægelig behandling.

 

Hvorfor får man cellulite?

Cellulite kan være svært at undgå, og netop derfor er der ikke et entydigt svar på, hvorfor den ujævne hud dukker op. Dog er det altid fedtlaget under huden, der skaber den ujævne appelsinhud. Det subkutane fedt, som det også kaldes, er placeret i små bindevævsrum mellem huden og musklerne. I takt med at vi bliver ældre, trækker bindevævet sig sammen og bliver stivere – hvilket resulterer i, at huden bliver bulet, da bindevævet ikke længere kan følge med den elastiske struktur.

Disse bindevævsrum kan også blive stive og mindre elastiske af andre grunde end alder – eksempelvis arvelige gener og usunde leveformer kan have stor påvirkning på bindevævets elasticitet. Hvis du for eksempel spiser en del fedtholdig mad, kan cellulite blive mere synlig – for jo mere fedt der findes i kroppen, jo mere pres kommer der på huden og bindevævet. Det kan også være, at du har en tynd hud på grund af dine gener, og derved træder appelsinhuden også mere frem. Det er altså svært at komme udenom cellulite, da blandt andet uheldige gener, dårlig livsstil og alderen kan få den bulede hud til at blive mere tydeligt aftegnet. 

 

Hvordan mindsker man cellulite?

Som forrige afsnit indledte med; så kan det være svært helt at undgå cellulite eller appelsinhud. Den bulede hud skyldes nemlig fedtophobning, der afstiver bindevævsrummene – hvilket de fleste mennesker har i større eller mindre grad. Man kan dog altid forsøge at mindske fedtophobningen ud fra flere forskellige tiltag. 

 

En sund livsstil

Med en sund livsstil kan man komme langt, og her er motion og sund og varieret kost fundamentet. Med generel, daglig bevægelse er du med til at holde din krop ved lige – hvilket både er godt for dit udseende og dit almene helbred. Motion går nemlig både ind og forbrænder fedtet og gør dine muskler stærkere, så din hud bliver opstrammet. Appelsinhud kan dog ikke udelukkende trænes væk, og derfor skal der også stilles skarpt på kosten. Hvis du derfor sørger for at spise mere fedtfattig mad, bliver din fedtophobning automatisk mindre.

Du kan blandt andet følge Fødevarestyrelsens officielle kostråd, hvor en af de centrale anvisninger er at spise mere frugt og grønt, så du giver dig krop flere energigivende vitaminer. Du kan finde mere inspiration til sunde måltider ved at gå på opdagelse i Helsams opskriftsunivers her.

 

Aktiv blodcirkulation

En sund livsstil kan sagtens akkompagneres i kampen mod appelsinhuden, og her er et godt supplement hudpleje - nærmere bestemt olierede cremer og skrubbeprodukter, der er med til at stimulere huden og aktivere blodcirkulationen. En god blodcirkulation er generelt godt for kroppen: Den sørger for at frisk blod bliver pumpet rundt og giver næringsstoffer og ilt til de mange organer.

Blodcirkulationen kan du blandt andet selv stimulere ved at bruge en effektiv scrub, der holder huden frisk. Med masserende bevægelser aktiverer du blodomløbet, og hvis scrubben suppleres med en god olie, kan du massere dybt ned i vævet og få større områder aktiveret. Rent kosmetisk vil hudplejeprodukter også give en mere ensartet struktur – hvilket mindsker fornemmelsen af cellulite. Du kan derfor med fordel pleje din hud med olierede masker og cremer, der blødgør og glatter ud.  

 

Bekæmp appelsinhuden med Helsam

Hos Helsam finder du forskellige scrubs og massageolier, der kan sætte gang i blodcirkulationen og mindske den bulede fornemmelse i huden. Du kan også gå på opdagelse i vores mange kategorier indenfor vitaminer – blandt andet A-vitamin er med til at gøre huden tykkere, så synligheden af appelsinhuden mindskes.
Sortér efter