Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Collagen

Helsam guider dig til en bedre forståelse af collagen

Collagen

 

Hvad er collagen og kollagen?

”Collagen” eller ”kollagen” - kært barn kan være internationalt og staves på flere måder.

I de senere år er collagen, eller kollagen, blevet forbundet med ung og smuk hud – og det kommer ikke ud af den blå luft. For collagen har også stor betydning for dit ydre. Med andre ord betyder det, at collagen også sørger for at holde huden elastisk og fast.

Men dannelsen af collagen falder med alderen, og det er blandt andet med til at give rynker, når vi bliver ældre. Det er selvfølgelig et helt normalt aldringstegn at udvikle rynker, men ikke alle er lige begejstrede for det. Netop derfor har collagen-fillers og cremer med collagen vundet stort indpas på mange danskeres toilethylder i løbet af de seneste år. 

 

Køb collagen hos Helsam

 

Er der fordele ved at tilføre huden ekstra collagen?

Der kan være flere forskellige fordele ved at tilføre lidt ekstra collagen til kroppen gennem daglige kosttilskud. Collagen kan være med til at øge hudens tæthed, eller densitet. Det kan blandt andet kan give anledning til at mindske aldringstegn, såsom rynker.  

  • Kylling
  • Æg
  • Grøntsager med store blade
  • Bønner
  • Bær Sol skader hudenDu kan selv bidrage til en fast og sund hud 

Selvom collagen bidrager til at holde din hud elastisk og fast, så er der også en god ide, selv at hjælpe til. Ved at passe på hudens strukturer og skærme collagen-molekylerne i kroppen, kan du selv bidrage til at holde din hud sund og frisk i længere tid. Det er derfor vigtigt at undgå:

Solens stråler er blandt andet med til at svække bindevævet i din hud og derved lave rynker. Solens UV-stråler kan nemlig gennemtrænge hudens celler og ødelægge de mange collagen-molekyler, der søger for hudens elasticitet. Herudover er dårlige luftforhold, usund kost og rygning med til at reducere dannelsen af collagen i huden. Dette betyder at mange ydre påvirkninger kan have stor betydning for collagen-niveauet i kroppen, og ikke mindst modstandskraften i huden, så den bl.a. bliver slappere.

 

Collagen og C-vitamin

C-vitamin er et vitamin, der kan bidrage til dannelsen af collagen i kroppen, som har betydning for normalt fungerende hud. Derfor er det utrolig vigtig for produktionen af collagen, at din krop får tilført nok C-vitamin. Du kan finde C-vitamin i mange frugter og grøntsager, såsom kartofler, citrusfrugt, peberfrugt, rå hyben og grønkål. Derudover indeholder også cremer og især kosttilskud en del C-vitamin.

 

Læs mere om C-vitamin og hvad det er godt for - du bliver helt sikkert klogere.

 

Forskellige former for collagen hos Helsam

Hos Helsam har vi et godt udvalg af produkter med collagen.

Sortér efter