Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Ginseng-piller

Føler du dig træt og mangler du lige den sidste mængde energi for at kunne komme godt gennem dagen, eller måske endda træningen? Ginseng er et naturligt kosttilskud der bidrager med energi. Læs mere om ginseng i form af piller her på siden, og vælg det ginseng kosttilskud der passer til dig og dit behov.

Hvad er ginseng?Hvad kan ginseng bruges til? | Hvem kan bruge ginseng? | Er der bivirkninger? | Andre ginseng produkter | Tips til mere energi | Køb ginseng-piller hos Helsam
Sortér efter
7 produkter
Sortér efter

Ginseng-piller: Dit værn mod psykisk og mental træthed

Hvad er ginseng?

Ginseng er en plante der i mere end 2000 år har været brugt som et effektivt naturlægemiddel. Planten har til tider form som et lille menneske, og tåler ikke direkte sollys. Derfor dyrkes den under forskellige former for tag, der beskytter mod solens lys, men som stadig lader planten gro. De ginseng planter der bruges i kosttilskud, dyrkes på store plantager hvor folkene er eksperter i ginseng dyrkning. Ginseng plantens blade er smukke og grønne, lidt i stil med farven på friskudsprungne bøgetræsblade, og roden er lys – nærmest hvid i farven. Hvis roden tørres bliver den rødlig, men tørres den rigtigt, bibeholder den alle de sunde egenskaber.

Ginseng vokser bedst i Korea og Kina, men i dag dyrkes den også i Japan, Canada, USA og Rusland. Faktisk kan man også dyrke enkelte sorter i Danmark. Uanset hvor planten dyrkes, tager det 4-6 år før roden kan høstes og bruges. Grunden til den lange vækstperiode er, at ginsenosiderne skal være fuldt udviklede for at få den optimale virkning og kvalitet af kosttilskuddet.
Der findes mange arter af ginsengplanten, men den mest almindelige er den hvid/røde asiatiske Panax ginseng C.A. Meyer. Den næstmest anvendte art af ginseng er den amerikanske ginseng med navnet Panax quinquefolius. Ginseng har et naturligt indhold af B-vitaminer, jern og zink og er derfor et effektivt kosttilskud. Derudover indeholder ginseng de såkaldte ”ginsenosider”.

Når du vælger et kosttilskud med ginseng, kan du med fordel vælge et med mange ginsenosider pr. daglige dosis. Det er ginsenosiderne der siges at have en god virkning på kroppen, og derfor er den anbefalede daglige dosis for mange ginsengprodukter 16-40 mg ginsenosider.

 

Hvad kan ginseng bruges til?

Når ginseng bruges, er det oftest i forbindelse med træthed, eller blot når ekstra energi ønskes. Også efter sygdom kan ginseng bruges, hvor kosttilskuddet kan bidrage til hurtigere at komme på toppen igen. Hvor stor en effekt der opleves, er meget individuelt. Forskningen inden for brugen af ginseng og dens virkning er ikke stor, og derfor ligger det ikke helt klart, hvilke egenskaber planten rent faktisk har.

 

Hvem kan bruge ginseng?

Personer der døjer med træthed, mangel på energi eller som træner, kan med fordel prøve at indtage ginseng. Som mange andre kosttilskud, er det vigtigt at du tager det i længere tid. Kroppen skal have tid til at optage tilskuddet og få gavn af det. Det betyder, at uanset om du løber, går til fitness, dyrker sport eller blot har brug for ekstra energi til at komme igennem skole- eller arbejdsdagen, kan ginseng måske være det der kan hjælpe dig.

 

Er der bivirkninger?

Du kan opleve bivirkninger hvis du er overfølsom over for ginseng, eller hvis du indtager for høje doser. Ginseng kosttilskuddet kan også indeholde andre ingredienser, som du måske er overfølsom overfor, og derfor skal du altid læse hvilke indholdsstoffer et kosttilskud indeholder. Derudover viser nogle undersøgelser, at få kvinder har oplevet at få ømme bryster pga. ginsengs østrogenlignende stoffer i planten.
Hvis du oplever bivirkninger, bør du stoppe brugen af kosttilskuddet. Det er ikke meningen at du skal få det dårligt ved at bruge ginseng. Det er altid en god idé at følge anvisningen på produktet, og holde dig til den derpå skrevne anbefalede daglige dosis. På den måde er du sikker på ikke at indtage for store mængder ginseng. Det er heller aldrig en god idé, at tage ginseng nogle timer inden du skal sove. Ginseng giver kroppen energi, og når du skal sove, er det ikke energi du har behov for.

 

Andre ginseng produkter

Ginseng findes ikke kun i form af piller/kapsler. Du finder også ginseng i flydende form og som te. Derudover er mange produkter tilsat forskellige mængder af ginseng - prøv f.eks. vitamintilskud med tilsat ginseng. Søg efter ginseng her på Helsam.dk, og se hvad vi tilbyder. Måske der er flere produkter du synes om, og som kan hjælpe lige netop dig. Ginseng i flydende form er perfekt til dig der ikke bryder dig om at skulle sluge piller.

 

Tips til mere energi

Udover at bruge ginseng som et led i at få mere energi i hverdagen, er der flere ting du kan gøre. Sørg for at den mad du spiser, kan give dig energi i mange timer. Dyrk også gerne motion – motion kan også hjælpe dig til at sove bedre, og bedre søvn giver dig mere energi den efterfølgende dag. Du kan også læse vores spændende artikler om energi – måske bliver du klogere. Hvis du mangler inspiration til spændende retter og bagværk der kan give dig energi, kan du finde alle vores opskrifter lige her. Der er både opskrifter til middagsretter, desserter, drikke, morgenmad, supper og salater.

En god idé er også at følge Sundhedsstyrelsens kostråd:

• Spis frugt og grøntsager
• Spis fisk
• Spis fuldkorn
• Spis magert kød og pålæg
• Spis mindre mættet fedt
• Spis magre mejeriprodukter
• Drik rigeligt vand
• Spis mindre sukker
• Spis mindre salt (kilde).

Hvis du gerne vil have kostrådene uddybet, kan du downloade Sundhedsstyrelsens pjece.

 

Køb ginseng–piller hos Helsam

Hos Helsam finder du et bredt udvalg af ginseng-piller samt andre kosttilskud med ginseng. Gå på opdagelse blandt ginseng produkter fra bl.a. Gerimax, Naturdrogeriet, Solgar og Pukka. Få mere energi, og formindsk din træthed med et af vores mange ginsengprodukter – og husk, bestiller du online, kan du vælge at få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er altid velkommen i vores butikker, hvor vi gerne giver dig råd og personlig vejledning i dit næste køb af kosttilskud og helseprodukter.