Johannesbrød kernemel
Fødevare.
Varebetegnelse:
Fødevare.
Varebeskrivelse:
Johannesbrødkernemel er et smagsneutralt binde- og fortykningsmiddel (E410). Bruges f.eks. i supper og saucer, samt giver en bedre konsistens ved bagning af brød og kager med glutenfrit mel.
Johannesbrødkernemel er lavet af frø fra karobtræet (Ceratonia siliqua), der dyrkes i landene omkring Middelhavet.
Brugsanvisning og forholdsregler:
Gør supper og saucer tykkere og giver bedre konsistens til brød og kager fremstillet af glutenfri mel. Også særdeles velegnet til at gøre modermælkserstatning tykkere.
Til ca. 200 ml modermælkserstatning anvendes 1 g (½ tsk.)
johannesbrødkernemel.
1. Afmål den mængde vand, der skal bruges til modermælkserstatningen, og varm det i en gryde.
2. Tag gryden fra varmen, når vandet koger.
3. Opløs johannesbrødkernemelet i lidt koldt vand.
4. Pisk opløsningen i det spilkogende vand og afkøl til ca. 40°C.
5. Pisk modermælkserstatningen ud i jævningen.
6. Stil blandingen i køleskabet i flasker med låg.
Opbevaring:
Tørt og ikke for varmt.
Ingredienser:
Johannesbrødkernemel E410
*=økologisk ingrediens, **=biodynamisk ingrediens
Næringsindhold:
Leverandør:
Natur-Drogeriet A/S
DK-8362 Hørning
www.natur-drogeriet.dk
Stregkode:
5703137936819
Varenummer:
17193