Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Mælkebøttesaft

Vi kender alle mælkebøtten - den lille fine og solgule blomst. Det er dog ikke altid at haveejerne synes om mælkebøtten, da den spreder sig hurtigt i græsplænen. Mælkebøtten er tegn på sommer, og faktisk indeholder den utroligt mange sunde og skønne egenskaber. Saften som mælkebøtterne er fyldt med, bruges mere og mere i kosttilskud, og det er ikke uden grund.

Gennem tiden har mælkebøtten haft mange forskellige navne. Den er i Danmark blevet kaldt munkekrone, havekål, præstekrone, munkehat, hundekat, fransk salat, svinekål, troldkoneblomst, løvetand, fandens mælkebøtte og troldkællingemælk.

Mælkebøtten bruges ikke kun til saft, men også i fremstillingen af kaffeerstatning og salater. Du kan med fordel plukke de unge blade fra mælkebøtten, og bruge den i en lækker og frisk sommersalat. Smagen minder lidt om rucolaens bitre smag.

Husk altid at plukke dem et sted, hvor du er sikker på, at de ikke er forurenede.

Lav din egen mælkebøttesaft | Mælkebøttesaft hos Helsam

Vis som
13 produkter
Vis som

Mælkebøttesaft – mere end bare ukrudt

Lav din egen mælkebøttesaft

Du kan lave din egen mælkebøttesaft af friske, usprøjtede mælkebøtter. Pluk en stor mængde mælkebøtter. Derefter skal du sørge for at vaske dem grundigt, og samtidigt fjerne de grønne blomsterblade. Kog en passende mængde vand der kan dække mælkebøtterne i en skål. Pres nogle citroner og tilsæt citronsaften i skålen med mælkebøtter og kogende vand. Læg et låg eller viskestykke over skålen, og lad saften trække natten over.

Næste dag kan du si mælkebøtterne fra saften, og koge den op med lidt sukker. Lad saften køle af, og vupti, du har nu en sund, frisk og velsmagende mælkebøttesaft.

Mælkebøttesaft hos Helsam

Hos Helsam har vi et spændende udvalg af den kendte gule blomsts saft. Gå på opdagelse i udvalget af mælkebøttesaft, og vælg det produkt der passer bedst til dit behov. Husk du altid kan få sendt dine varer gratis til din nærmeste Helsam butik.