Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Monki

Der findes mange produkter, som du kan smøre dit brød med. Et alternativ til de gængse typer af smørepålæg er nøddesmør, som du finder her på siden fra det økologiske mærke Monki. Anvendelsesmulighederne og varianterne er mange, de smager rigtig lækkert og måske bedst af alt, så har det alle de fantastiske egenskaber fra nødderne.

Nødder, tørret frugt og kerner siden 1978 | Meget mere end peanutbutter
Masser af anvendelsesmuligheder De fantastiske, sunde nødder | Køb Monki nøddesmør hos Helsam
Sortér efter

Mærker

14 produkter
Sortér efter

Monki

Nødder, tørret frugt og kerner siden 1978

Monki produceres af firmaet Horizon Natuurvoeding BV, der har til huse i Holland. Firmaet har importeret og eksporteret nødder, tørret frugt og kerner siden 1978 og undervejs er produktionen af nøddesmør kommet til. Det hollandske firma har med andre ord mange års erfaring, hvilket også afspejler sig i sortimentet af nøddesmør, der er stort og bredt. Langt størstedelen af nøddeprodukterne fra Horizon Natuurvoeding BV er ikke mindst økologiske, hvilket også gør sig gældende for alle de forskellige nøddesmør fra Monki, som vi har her på Helsam.dk.

 

Meget mere end peanutbutter

Engang var det næsten udelukkende smør fra jordnødder, bedre kendt som peanutbutter, der var at finde af nøddesmør på hylderne i butikkerne og i køkkenerne. Nu er udvalget heldigvis blevet væsentligt større. Nøddesmørret fås nemlig i mange forskellige varianter, så der er noget for enhver smag og nøddepreference. Det gælder bl.a. cashewnøddesmør, der efterhånden er blevet mere og mere populært.

Et af de måske mest anvendte varianter af nøddesmør og -pasta, udover naturligvis peanutbutter, er tahin, der er en vigtig ingrediens i den populære mellemøstlige tilbehørsret humus. Tahin er et smørbart produkt i form af sesampasta, der er lavet af sesamfrø. Produktet fås med og uden salt, og vælger du sidstnævnte, kan det også bruges som en smagfuld ingrediens i det søde køkken.

 

Masser af anvendelsesmuligheder

Nøddesmørret har et væld af anvendelsesmuligheder – mindst lige så mange, som det almindelige smør har. Det gælder bl.a. som topping på og i grød, bagværk og desserter, hvor det virker som smagsforstærker. Det er ikke mindst særligt velegnet til smørelse på brød eller kiks. Hvis du mangler opskrifter på lækkert brød, kiks eller øvrigt bagværk, hvor du kan bruge nøddesmørret, finder du det på vores hjemmeside her. Her finder du bl.a. opskrifter på grovboller uden gluten og brændenældebrød.

 

De fantastiske, sunde nødder

Den lækre smag og de mange anvendelsesmuligheder kan være grund nok til at vælge nøddesmør – men en af de bedste er måske alle de sunde egenskaber, som du får fra nødderne. Det er nemlig ikke uden grund, at nødder på det nærmeste lovprises for alle de sunde indholdsstoffer, de indeholder. Fedtindholdet – og dermed også kalorieindholdet – er meget højt i nødder, men det er til gengæld de sunde fedtstoffer, som nødderne er rige på.

Du bør overveje mængden af de mættede fedtstoffer, der findes i almindeligt smør, animalske produkter og mælkeprodukter, og i stedet fokusere på at få de enkelt- og flerumættede fedtstoffer. Det er hovedsageligt dem, nødderne indeholder. Hvis du gerne vil vide mere om, hvor vigtige de forskellige typer af fedt er i din kost, kan du læse meget mere i vores store guide til fedtstofferne

Nødderne er desuden rige på protein, hvilket betyder, at de også er særligt kærkomne i vegetarers og veganeres kost, hvori proteinindholdet kan være lavt på grund af fraværet af animalske produkter. Det er for slet ikke at nævne et stort indhold af fibre, vitaminer og mineraler, som nødderne også har. Blandt de sundeste af slagsen kan nævnes valnødder, mandler, hasselnødder og cashewnødder, og du finder nøddesmør baseret på hver og en af disse i udvalget her på siden.

 

Køb Monki nøddesmør hos Helsam

Gør nøddesmørret til fast inventar i dit madkammer, og bestil nøddesmørret med dine yndlingsnødder her på siden i dag.

Med Danmarks største helseudvalg og et bredt udvalg af de økologiske produkter fra Monki er vi sikre på, at du også finder en – eller flere slags – nøddesmør, der falder i lige din smag.