Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Agar

Prøver du at leve vegansk? Så er der formentlig nogle ting, som du har måttet undvære. Heldigvis er der kommet en hel del veganske alternativer til de animalske produkter. Det gælder bl.a. gelatineerstatningsproduktet agar, der er velegnet til det vegetariske og veganske køkken.

Hvad er agar? | Hvordan bruges agar?
Hvad kan man bruge agar til? | Køb agar på Helsam.dk

Vis som

Populære produkter

3 produkter
Vis som

Alt du skal vide om agar

Hvad er agar?

Når man skal lave ting som budding og gele eller fx vingummi, lakrids og andet slik, er det typisk gelatine eller husblas, der skal bruges som fortykningsmiddel. Gelatine produceres primært af collagen, der kommer fra grise eller køers sener, knogler og hud og er dermed et animalsk produkt. Det betyder, at dem, der lever efter en vegansk eller vegetarisk kost ikke kan anvende den almindelige gelatine i madlavningen. Det er der dog heldigvis råd for med agar.

Agar er et vegansk erstatningsprodukt for gelatine, der udvindes af tang og rødalger. Den veganske gelatineerstatning anvendes som fortykningsmiddel, og navnet kommet fra det malaysiske ord ”agar”, der betyder gele.

Hvordan bruges agar?

Agar kommer i pulverform, og når du skal anvende den i madlavningen, skal den, ligesom også gelatinen skal, blødes op i væske. Én toppet tsk. – eller 3-4 gram – rækker til 750 ml. væske, der skal være kold. Herefter røres 5 spsk. af den kolde vand op med agar. Denne blanding tilsættes det resterende væske, og det hele skal derefter koge i ca. 2 minutter under omrøring. Blandingen størkner under afkøling.

Hvad kan man bruge agar til?

Agar anvendes normalvis som fortykningsmiddel i madlavning. Brug den, som du ellers ville bruge gelatinen, hvad end det gælder i desserter, til slik eller noget helt tredje. Hvis du er på udkig efter opskrifter, hvor du kan anvende agar, kan du finde dem i vores store opskriftssamling. Herinde finder du bl.a. opskriften på Clearspring sommerdessert, en vegansk og frisk sommerdessert, der er meget let at lave. Du kan også bruge agar til at lave skumfiduser, vingummi og salmiaklakrids med.

Køb agar på Helsam.dk

Find forskellige agar-produkter her på siden og bestil det hjem fra Helsam.dk i dag. Vi har Danmarks største udvalg af helseprodukter, hvorfor vi er helt sikre på, at du også finder lige det, som du står og mangler.