Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Vingummi

Lav din egen vingummi ud fra denne opskrift fra Urtegaarden

VingummiTilberedningstid: 1 time

Tørretid: 1½ døgn

Holdbarhed: 1 måned

Opbevaring: I lufttæt emballage

Mængde: 500 g

Råvarer:

  • 125 ml vand
  • 200 g sukker
  • 240 g druesukker
  • 50 g gelatine ØKO
  • 1,5 g citronsyre

+ én af følgende smagsvarianter:

  • 1,5 ml jordbæraroma
  • 1 ml rød slikfarve
  • 4 ml bananaroma
  • 2 ml gul slikfarve
  • 6 ml pærearoma
  • 1 ml grøn slikfarve
  • 10 ml colaaroma
  • 1 ml brun slikfarve
  • 1 ml rødviolet slikfarve

Redskaber:

  • 2 store gryder (ikke aluminium)
  • 1 vægt
  • 1 dejskraber
  • 1 måleske 2 ml
  • 1 sprøjte 2 ml
  • 1 grydeske
  • 1 glasskål (min. 3 dl)
  • 1 termometer (135 °C)
  • 1 bolsjevæv eller bagepapir
  • Evt. ophælderpose, forme eller udstiksæt

Fremgangsmåde:

  1. En glasskål (min. 3 dl) placeres i en gryde med vand, så vandet går lidt mere end halvt op på skålen. Tag skålen op, og opvarm vandet i gryden til kogepunktet, tag gryden af varmen.
  2. Mål 75 ml af det varme vand op i skålen, og drys heri 50 g gelatine under omrøring.
  3. Sæt skålen med gelatineopløsningen tilbage i det varme vandbad, og læg låg på, så opløsningen holder sig varm og flydende, til den skal bruges.
  4. I en 2 l gryde røres 50 ml vand, 200 g sukker og 240 g druesukker sammen og opvarmes på næsten fuldt blus til det bobler. Rør imens.
  5. Kog videre uden omrøring, til massen er 135 °C.
  6. Tag gryden af varmen, og lad det afkøle til 100 °C.
  7. Når sukkermassen er afkølet til 100 °C, tilsættes 1,5 g (2 ml) citronsyre.
  8. Nu røres den flydende gelatineopløsning i sukkermassen.
  9. Tilsæt smag og farve, rør til det er jævnt fordelt.
  10. Skum blandingen for bobler, så den bliver helt klar.
  11. Når massen er afkølet til 70 °C, kan den hældes op.
  12. Plastforme: Pensl alle fordybninger med ganske lidt madolie, ophældning foregår nemmest med ophælderpose.
  13. Massen kan alternativt hældes ud på et bolsjevæv eller bagepapir i 0,5-1 cm tykkelse, og når den har dannet hinde, pudres med sukker eller druesukker, evt. tilsat en anelse knust citronsyre.
  14. Efter ½ times tørring, kan figurer skæres, klippes eller stikkes ud.


Opskriften er venligst leveret af Urtegaarden.

Vis som