Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Vingummi

Lav din egen vingummi ud fra denne opskrift fra Urtegaarden

VingummiTilberedningstid: 1 time

Tørretid: 1½ døgn

Holdbarhed: 1 måned

Opbevaring: I lufttæt emballage

Mængde: 500 g

Råvarer:

  • 125 ml vand
  • 200 g sukker
  • 240 g druesukker
  • 50 g gelatine ØKO
  • 1,5 g citronsyre

+ én af følgende smagsvarianter:

  • 1,5 ml jordbæraroma
  • 1 ml rød slikfarve
  • 4 ml bananaroma
  • 2 ml gul slikfarve
  • 6 ml pærearoma
  • 1 ml grøn slikfarve
  • 10 ml colaaroma
  • 1 ml brun slikfarve
  • 1 ml rødviolet slikfarve

Redskaber:

  • 2 store gryder (ikke aluminium)
  • 1 vægt
  • 1 dejskraber
  • 1 måleske 2 ml
  • 1 sprøjte 2 ml
  • 1 grydeske
  • 1 glasskål (min. 3 dl)
  • 1 termometer (135 °C)
  • 1 bolsjevæv eller bagepapir
  • Evt. ophælderpose, forme eller udstiksæt

Fremgangsmåde:

  1. En glasskål (min. 3 dl) placeres i en gryde med vand, så vandet går lidt mere end halvt op på skålen. Tag skålen op, og opvarm vandet i gryden til kogepunktet, tag gryden af varmen.
  2. Mål 75 ml af det varme vand op i skålen, og drys heri 50 g gelatine under omrøring.
  3. Sæt skålen med gelatineopløsningen tilbage i det varme vandbad, og læg låg på, så opløsningen holder sig varm og flydende, til den skal bruges.
  4. I en 2 l gryde røres 50 ml vand, 200 g sukker og 240 g druesukker sammen og opvarmes på næsten fuldt blus til det bobler. Rør imens.
  5. Kog videre uden omrøring, til massen er 135 °C.
  6. Tag gryden af varmen, og lad det afkøle til 100 °C.
  7. Når sukkermassen er afkølet til 100 °C, tilsættes 1,5 g (2 ml) citronsyre.
  8. Nu røres den flydende gelatineopløsning i sukkermassen.
  9. Tilsæt smag og farve, rør til det er jævnt fordelt.
  10. Skum blandingen for bobler, så den bliver helt klar.
  11. Når massen er afkølet til 70 °C, kan den hældes op.
  12. Plastforme: Pensl alle fordybninger med ganske lidt madolie, ophældning foregår nemmest med ophælderpose.
  13. Massen kan alternativt hældes ud på et bolsjevæv eller bagepapir i 0,5-1 cm tykkelse, og når den har dannet hinde, pudres med sukker eller druesukker, evt. tilsat en anelse knust citronsyre.
  14. Efter ½ times tørring, kan figurer skæres, klippes eller stikkes ud.


Opskriften er venligst leveret af Urtegaarden.

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×