Surdejsbrød med 3 slags hummus
En nem opskrift på en økologisk og sund hummus.
Rødbedehummus med syltet radise og sort sesam
Ingredienser:
- 1 dåse kikærter (drænet og skyllet)
- 1 mellemstor kogt rødbede (skrælles og skæres i tern)
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk tahin
- Saft fra ½ citron
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
Syltet radise:
- 2-3 radiser, skåret i tynde skiver
- 1 dl æblecidereddike
- 1 dl vand
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
- Sorte sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Blend alle hummus-ingrediensene til en cremet konsistens.
- Læg radiserne i en lille skål og hæld lagen (eddike, vand, sukker, salt) over. Lad trække i mindst 30 min.
- Top hummus på brødskiven med syltet radise, sort sesam og evt. en persillekvist.
Klassisk hummus med grillet peberfrugt
Ingredienser:
- 1 dåse kikærter
- 1 rød peberfrugt (grillet eller bagt og skrællet)
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk tahin
- Saft fra ½ citron
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk spidskommen
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Blend alle ingredienser til en jævn masse.
- Smag til med citron, salt og evt. mere spidskommen.
- Server på brød med lidt ekstra olivenolie dryppet over.
Hummus med edamame og citron
Ingredienser:
- 1,5 dl edamamebønner (optøet)
- 1 dåse kikærter
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tahin
- Saft og skal fra ½ citron
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 spsk vand for konsistens
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Blend edamame og kikærter med de øvrige ingredienser.
- Tilsæt lidt vand for at opnå en cremet konsistens.
- Server med groft brød og evt. et drys ristede frø.