Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

7 gode råd til mere energi i mørket

Måske kender du vintertrætheden? Generelt kræver det en ekstraordinær indsats at holde energien høj i denne tid.

 energi-i-moerket

 

Af Lisbeth Fruensgaard, certificeret coach, forfatter og grundlægger af "StressmasterTM"-ddannelsen

Måske kender du vintertrætheden? Generelt kræver det en ekstraordinær indsats at holde energien høj i denne tid. Prøv nedenstående og mærk hvordan fristelsen til at krybe i vinterhi langsomt forsvinder og erstattes af ny energi.

1. Kom ud i lyset
Udnyt det lys, der trods alt er, og sørg for at komme ud. Hver dag. Også når det regner (ja, ellers kommer du ikke meget ud). Find det varme tøj frem og gå ud og mærk vinteren.

2. Spis det, der giver dig energi
Vi er alle forskellige, og det er forskelligt, hvilke madvarer, der giver os mest energi. Mærk efter, hvad der giver dig god, langvarig energi og fyld så på i store mængder.

3. Gå tidligt i seng
Hvis du føler dig ramt af vintermørket, vil din krop elske dig for at gå i seng senest kl. 22.00. Og som en ekstra bonus vil den længere søvn gøre dig mere skarp og effektiv i løbet af den kommende arbejdsdag.

4. Skru op for nydelsen

Prøv at nyde lidt mere i hverdagen. Køb ekstra god chokolade, smid dig på sofaen med dit yndlingsblad, åbn en flaske vin og nyd et enkelt glas over de næste par dage (og jo, du vælger den bedste, du har, også selvom det “bare” er mandag eller tirsdag).

5. Dyrk kærligheden

Brug ekstra meget tid sammen med din partner; kys, kram, dyrk sex. Sex er noget af det, der frigiver flest endorfiner, som er kroppen egne lykkepiller. Vær i det hele taget ekstra kærlig over for dine nærmeste. Det påvirker både humør og energi i den rigtige retning.

6. Humor

Grin så meget du kan, det sætter også gang i lykkehormonerne. Grin sammen med andre og grin af dig selv. På den kærlige måde altså – smid selvhøjtideligheden ud i vintermørket, og mærk hvordan energien breder sig i dig. Søg det sjove, hvis det ikke kommer naturligt til dig.

7. Accept
Som regel vil det vi øger modstand på, vokse. Jo mere fokus du har på trætheden – jo større bliver den. Accepter i stedet at du lige nu har mindre energi, end du plejer. Det er faktisk helt ok. Du er ikke den eneste, og det går over.

 

 

Vis som