Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Hårtab hos mænd

Synes du, at du er ved at blive lidt tyndhåret? Det er meget normalt at mænd taber håret, men hvorfor sker det? Få svaret her.

Hårtab mænd

Vores hår er en stor del af vores identitet. Derfor kan det også være hårdt at erkende, når hårpragten begynder at tynde ud. Selvom de fleste nok ville ønske, at de kunne beholde ungdommens fyldige hårpragt resten af livet, så er det de fleste mænd, der med tiden taber håret. Det er dog meget forskelligt, hvor tidligt hårtabet starter, og hvor udtalt det er. Ofte er hårtabet arveligt betinget, men der er alligevel ting, du selv kan gøre for at passe godt på dit hår. Herunder kan du blive klogere på hårtab hos mænd og finde ud af, hvad der kan virke for dig, hvis du oplever, at håret bliver tyndere.

 

Hvorfor taber man håret?

Den typiske årsag til, at mænd oplever hårtab, er en sensitivitet over for de mandlige kønshormoner, androgener. De mandlige kønshormoner påvirker hårsækkene, som gradvist forsvinder, og når håret først er forsvundet, er det derfor svært for håret at vokse ud igen. Det kan være meget forskelligt, hvor meget din hovedbund bliver påvirket af kønshormonerne, og denne overfølsomhed er i høj grad arvelig. Derfor kan din fars hårpragt give dig et meget godt billede af, hvad du skal forvente i forhold til hårtab.

Det er som sagt meget forskelligt, i hvor høj grad din hovedbund bliver påvirket af de mandlige kønshormoner. Derfor er der også forskel på, hvor tidligt man begynder at tabe håret, og hvor meget hår man taber. For omkring fem procent af mænd, vil hårtabet allerede starte inden 20-års alderen.

Ud over det arvelige hårtab, er stress den største årsag til hårtab hos mænd. Hvis du som mand over en kort periode oplever meget stort hårtab, kan det indikere, at dit hårtab er stressrelateret. Hvis dette kan være tilfældet, bør du kontakte din læge. I nogle tilfælde kan medicinsk behandling medføre hårtab, og i meget sjældne tilfælde kan hårtabet også være såkaldt alopeci, hvor man mister større runde plamager af hår.

 

Hvornår taber man for meget hår?

Det er helt normalt at tabe omkring 100 hår om dagen, og det er naturligt, at man i nogle perioder fælder mere end det. Men hvis du over længere tid oplever, at du taber mere end 150 hår om dagen, kan det være et tegn på, at du lider af hårtab. Hvis du mistænker, at du taber for meget hår, kan det være en god idé at få en tid hos din læge, så du kan udelukke, at det er sygdom, der er årsagen til hårtabet.

 

Kan man forebygge hårtab?

For de fleste mænd er hårtabet arveligt, og i disse tilfælde vil det være svært at stoppe hårtabet totalt. Faktisk er det naturligt for både mænd og kvinder, at håret bliver tyndere med alderen. Der er dog ting, du selv kan gøre for at passe godt på dit hår. Herunder får du tre gode råd til at forebygge hårtab.

- Et sundt hår kommer indefra, og derfor er det vigtigt at have en sund livsstil, hvor du får de nødvendige vitaminer, der skal til for et sundt hår. Hårets byggesten er proteiner og derfor er det vigtigt, at du får nok protein. Hos Helsam kan du finde kosttilskud, der styrker håret.

- Vask dit hår i den rigtige shampoo. Hvis du har hovedbundsproblemer som skæleksem, kan det forværre dit hårtab. Derfor bør du vaske håret i hårshampoo, der passer til din hovedbund. Du kan også finde shampoo, der er designet til at forebygge hårtab.

- Skru ned for stylingen. Det kan være hårdt for hovedbunden at blive udsat for varmen fra hårtørreren og alt for mange stylingprodukter, der stopper dine hårsække til. Derfor bør du vælge skånsomme stylingprodukter.

Hvis du bestiller online, kan du vælge at få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker, hvor vi gerne giver dig personlig vejledning.
Vis som

Populære produkter til mænd