Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Mænds barbering - uden røde knopper

Hvordan får du en glat barbering med skraber, uden at få hudirritation som røde knopper. Læs mere om mænds barbering af skæg her og få gode råd til at undgå røde knopper.

Mænds barbering

 

Hurtig og nem barbering

Barbering med skraber resulterer ofte i røde knopper, rødme og anden hudirritation, men sådan behøver det ikke være. Mange mænd ønsker ikke at have skæg og barberer sig derfor med skraber, enten dagligt eller et par gange om ugen. Måske har du allerede oplevet at få røde, smertefulde og kløende knopper efter barbering? Der er flere årsager til de røde knopper og irritation – disse kan du læse mere om her i artiklen, samt blive klogere på, hvordan du barberer dig bedst muligt uden nogen former for hudirritation. 

For at undgå irritation, kræver det både hudpleje og det rigtige barbergrej. Hudplejen er vigtig fordi den sørger for, at din hud holder sig stærk og modstandsdygtig overfor bakterier, samt skraberens knive som op til flere gange glider over huden i forbindelse med en barbering. 

 

Hvorfor opstår røde knopper efter barbering?

Røde knopper opstår når bakterier sætter sig i rifter og hårsække. Når du barberer dig, kan du næsten ikke undgå at irritere huden, men sørger du ikke for at pleje huden lige efter barberingen, kan du risikere at få de røde knopper som virkelig kan være irriterende. 

Herunder kan se, hvad der kan være skyld i, at du får røde knopper efter din barbering:

  • Brug af sløv skraber
  • Brug af beskidt skraber
  • Brug af forkert barberskum – f.eks. barberskum med parfume hvis du har sensitiv hud
  • Barbering mod hårenes retning

 

Hvad skal du bruge til en barbering?

For at gøre det lidt lettere at navigere rundt i, har vi opdelt barberingen i tre dele – før, under og efter. Før barberingen består bl.a. af hudplejeprodukter som cremer, mens under barberingen handler om valg af skraber og shaving gel/barberskum. Sidst, men ikke mindst, omhandler efter barberingen, de produkter der i stor grad medvirker til at forebygge rødme og irritation. 

 

Før din barbering, og her er det ikke kun lige før barberingen, men også dagene op til, er det en god idé at bruge en fugtgivende creme dagligt. Du kan med fordel vælge en ansigtscreme som er velegnet til din hudtype. Har du tør, fedtet, ung eller moden hud, er der forskellige cremer der passer til dig. Har du fedtet hud og vælger en creme til tør hud, vil du opleve at huden i ansigtet bliver endnu mere fedtet. Ligeledes kan en creme til tør hud, gøre tør hud endnu tørrere. Mangler du inspiration til valg af ansigtscreme, kan du f.eks. prøve ansigtscremen fra BIOselect. Den giver fugt til huden, næring til hudens celler og understøtter hudens naturlige balance. Et lidt billigere alternativ, men bestemt ikke ringere, er Daily Energizing Moisturiser fra Hawkins & Brimble. Cremen fra Hawkins & Brimble trænger hurtigt ind i huden og indeholder bl.a. koffein som giver huden fornyet energi.

 

Mænds barbering

Under barberingen med skraber, er det vigtigt at vælge en god skraber. Det giver næsten sig selv, men der er ofte stor forskel på billige og lidt dyrere skrabere. Det er heller ikke helt lige meget, om du vælger en skraber med 2, 3 eller 4+ blade. Jo flere blade skraberen har, des flere hår tager den i et strøg. En effektiv og skånsom skraber er f.eks. ShaveSafe Razor, som har 5+1 blade og giver en utroligt ensartet og glat barbering. Det særlige ved denne skraber er, at den er designet til at forhindre bakterier i at hobe sig op mellem barberingerne. Derudover er den fremstillet af svensk stål, som sikrer utroligt skarpe balde samt lang holdbarhed. Det er værd at vide, at ShaveSafe Razor ikke er en engangsskraber, men kan bruges flere gange. Når et blad er slidt, kan det nemt udskiftes

Selve barberingen startes ved at påføre en god barberskum/shaving gel, som gør barberingen nemmere. De to største forskelle på barberskum er, at nogle indeholder parfume – andre er fri og nogle indeholder bakteriehæmmende ingredienser. En barberskum behøver ikke indeholder parfume og du bør helt sikkert undgå dette, hvis du har sensitiv hud. Du kan se hele vores udvalg af barberskum/gel her.

Træk skraberen med hårenes retning – mod hårene hvis du ønsker en helt tæt barbering. Når du kører mod hårenes retning, er der større risiko for, at huden bliver irriteret og at du får røde knopper efter din barbering. 

Slut af med at skylle ansigtet med koldt vand. Vandet fjerner rester af barberskum, samtidig med at hudens porer trækker sig sammen så bakterier og snavs ikke sætter sig i hårsækkene. 

 

Efter barbering gælder det om at give huden pleje, så bakterier, snavs og hudfedt ikke tilstopper de lettere stressede hårsække. Mange gør brug af en aftershave lige efter deres barbering. En aftershave kan have forskellige egenskaber, men fælles for dem alle er, at de bidrager til at reducere forekomsten af røde knopper. Huden kan føles lidt stram efter barbering og her giver aftershaven masser af fugt, så huden bliver blød og desuden fri for uvelkomne bakterier. 

Når din aftershave er trukket ind i huden, er en god fugtighedscreme velset af din hud. Brug evt. den samme creme som du bruger, dagene mellem dine barberinger. 

 

Undgå røde knopper og svie, når du barberer dig

Følger du fremgangsmåden herover, kan du næsten være sikker på, at du ikke får røde knopper efter din barbering. Sørg altid for at bruge en ren og skarp skraber, undgå så vidt muligt parfume hvis du har sensitiv hud og sørg for at bruge antibakterielle hudplejeprodukter i forbindelse med din barbering – f.eks. ShaveSafe og Australian Bodycare.

Koldt vand er også et fantastisk middel mod røde knopper. Skyl dig grundigt med iskoldt vand fra hanen lige efter barberingen. Så lukkes hudens porer og hårsække, så snavs ikke sætter sig og giver irritation.

 

Skraber eller maskine?

Om du skal vælge skraber eller maskine til din barbering af hænger af, om du ønsker et helt glat eller nogenlunde glat resultat. Skraberen er uden tvivl det barberredskab som giver den glatteste barbering. 

En maskine kræver ikke barberskum og kan hurtigt bruges, selv når tiden er knap som den ofte er om morgenen inden du skal du ad døren. Vælg det barberredskab der passer bedst til dig og dit behov, eller brug begge og skift mellem dem hver gang du skal barbere dig. 

Vis som

Populære produkter til mænd