Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

7 sunde(re) valg til julefrokosten

7-sundere-valg-til-julekrofostenaf  Charlotte Rasmussen.

Nu har mange taget hul på de første julearrangementer, og er kalenderen helt fyldt med sociale arrangementer, kan det være sin sag at holde styr på hvad der ryger indenbords. Du får derfor her 7 sunde(re) tips, som du bare kan bruge løs af til julefrokosterne:

  1. Spis masser af grønt til måltiderne FØR julefrokosten. De fleste julefrokoster består hovedsagelig af pålæg og brød og det kan nemt være en hård sag for maven – især hvis det står på flere dage i træk.

  2. Spar på brødet. Hold dig til et stykke og del det i 4 kvarte til selve julefrokosten. På den måde begrænser du de stivelsesholdige fødevarer uden at begrænse muligheden for at smage alt det lækre pålæg.

  3. Spis masser af fisk til forret. Fisk indeholder nemlig omega 3 fedtsyrer. Gå efter de fede fisk som ål, sild, makrel, sardiner og laks, som alle har et højt indhold af omega 3.

  4. Spis så meget grønt, som det nu er muligt. Tag ekstra rødkål til flæskestegen. Kom rødbeder, løg og syltede agurker på mørbradbøffen, og tag ekstra salat og peberfrugt til osten.

  5. Sæt tempoet ned og undgå at spise dig overmæt (eller dårlig).  Smag på din mad. Mærk efter om du føler dig mæt, så du får stoppet, før du får spist for meget.

  6. Drik godt med vand ind imellem det hele, så du hjælper din krop med at udskille alle de ekstra affaldsstoffer på naturlig vis. Tag evt. en danskvand eller to med, hvis du føler det hele bliver lidt for fladt og du trænger til lidt bobler ind imellem.

  7. Beslut dig for, hvor mange og hvilke stykker konfekt, du vil spise. Når ”mutter” kommer med slikfadet, så tag alle stykkerne på én gang og send fadet videre. Så ved du, hvor mange du har spist og kan lettere holde hus med det.
Sortér efter