Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Prøv vores opskrift på Hokkaidosuppe med græskar, bønner, ingefær og kokosmælk


Til 4 personer

Ingredienser:
  • 250 g bønner
  • 1 hokkaido græskar (ca. ½ kg)
  • 1 løg
  • 1 pastinak
  • ½ selleri eller persillerod
  • 4 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • 2 porrer
  • 1 appelsin
  • 1 ds kokosmælk (400ml)
  • 5 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Dag 1:
Sæt bønnerne i blød natten over. Vandet skal nå 10 cm over bønnerne.

Dag 2: 

  1. Kog bønnerne i 45 minutter i nyt vand. 
  2. Del hokkaidogræskarret, og fjern kernerne med en ske. 
  3. Skær græskarkødet i store stykker. 
  4. Skær løg, pastinak og selleri i store stykker. 
  5. Hak hvidløg og chili fint. 
  6. Riv ingefæren fint. 
  7. Skær porrerne i 2 cm tykke skiver. 
  8. Pres appelsinen. 
  9. Svits chili, ingefær og hvidløg i en gryde i 1 spsk olie. 
  10. Kom halvdelen af porrerne i gryden. 
  11. Tilsæt grøntsagerne og vend det hele sammen. 
  12. Tilsæt 5 dl vand og halvdelen af kokosmælken. 
  13. Kog suppen i ca. 30 minutter. 
  14. Blend suppen, og kom den tilbage i gryden. 
  15. Smag til med salt, peber, citronsaft, appelsinsaft og kokosmælk. 
  16. Tilsæt de hvide bønner og varm suppen til kogepunktet. 
  17. Kog resten af porrerne i lidt vand i 2 minutter, og brug dem til pynt.

Tip! Bønner fra dåse kan også bruges.


Opskrift er venligst udlånt af: 'Kernesund Økomad' af Ninka-Bernadette Mauritson, Inger Liin Knudsen og Kirsten Bjerge.

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×