Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Rødbedesuppe med seitan og feta

Opskrift på blomkålssuppe med purløg og radiser

Vi spiser med øjnene, siges det - og denne pangfarvede ret tager sig i den grad lækker ud! Suppen er veganervenlig og perfekt til de kolde vintermåneder. Du kan servere den med brød eller spise den som den er.

Rødbedesuppe med seitan 

Ingredienser

Suppen:
250 g melede kartofler
3 rødbeder
700 ml grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
Timian
Salt og peber
Eddike
Olivenolie
1 bæger sojayoghurt

Seitan:
170 g Biogan seitanmel (hvedegluten)
180 g kikærter fra dåse (eller 180 g kogte)
25 g gærflager
1 1/3 dl kogende vand
1 grøntsagsbouillonterning
3 spsk olie
1 ½ spsk løgpulver
2 tsk hvidløgspulver
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk æbleeddike
Til marinade kan du evt. bruge barbecue sauce

Topping & tilbehør:
1 pakke feta eller tofu, pinjekerner og evt. brød.

 

Fremgangsmåde

  1. Gør rodfrugterne klar
    Forvarm ovnen til 220°C (varmluft: 200°C). 
    Rengør rodfrugterne grundigt og skræl dem. Skær kartofler og rødbeder i ca. 2 cm store tern. Pil hvidløgene og hak dem fint. Opløs bouillonen i 700 ml kogende vand.

  2. Kog suppen
    Svits halvdelen af hvidløgene i en stor gryde med 1–2 spsk. olivenolie i et par minutter ved jævn varme. Kom rødbeder og kartofler i gryden og sauter rodfrugterne i 2 min. Tilsæt bouillonen og lad suppen simre under låg i ca. 20 min.

  3. Tilberedning af seitan:
    Start med at komme alle ingredienser (med undtagelse af seitanmel) i en blender. Blend til du har en ensartet masse - kikærterne skal være helt blendet.
    Kom massen i en skål til røremaskinen og tilsæt seitanmel. Start med at ælte det med hænderne til massen hænger sammen. Lad nu dejen blive æltet med en dejkrog i 15-20 min. Dette step er meget vigtigt, da det er nu glutendelen i melet bliver aktiveret.

    Nu skal du forme dejen som en pølse og pakke den stramt ind i sølvpapir. Fyld vand i en gryde og læg "pølsen" i en dampindsats. Lad den dampe med låg i 90-100 minutter. Pas på vandet ikke koger ud.

    Tag nu dejen op og pak den ud. Lad den køle af i ca. 20 minutter. Når dejen er afkølet, kan du rive stykker af i den størrelse du foretrækker. Denne opskrift kan også bruges til pulled seitan.

  4. Blend suppen
    Blend suppen til den har en cremet konsistens og smag til med salt, peber, timian og 1 spsk. eddike. Vend halvdelen af sojayoghurten i og tilsæt evt. lidt mere væske.

  5. Smuldr fetaen
    Smuldr fetaen i små stykker enten med fingrene eller med en gaffel. Portionsanret suppen i skåle og pynt med seitan og feta. Servér evt. suppen med brød til.

Sortér efter