Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Oksekødssuppe

Opskrift på oksekødssuppe med bønner, ærter, gulerødder og kartoffel

Oksekødssuppe- traditionel, gammeldags oksekødssuppe er med kød- og melboller og persille- og gulerødder. Denne 80’er oksekødssuppe er der lidt mere gods i. Lidt mere grønt og skært kød.

4 personer

Ingredienser:
400 g okseindelår – i mindre tern
havsalt
3 laurbærblade
2 skalotteløg – i fine skiver
4 gulerødder – i kvarte skiver
4 mellemstore kartofler – i tern, der skylles (for at få lidt af stivelsen udvandet)
100 g grønne bønner, friske eller frosne
100 g ekstrafine ærter, friske eller frosne
havsalt
koldpresset rapsolie
10 dl Brox bone broth frilandskvæg – eller hjemmelavet bone broth, se opskrift
4 dl vand

Topping:
fintskåret bredbladet persille
Tilbehør:
surdejsbrød

Husk: at stille peberkværnen med sort peber på bordet.

Tilberedning:
1. Kog kødet i letsaltet vand med laurbærblade i 30 minutter, til det er mørt. Husk at skumme godt de første 5-10 minutter. 
2. Prep løg, rødder og grøntsager. Bønnerne skal koges i 2 minutter i letsaltet vand med et skvæt rapsolie, for at undgå bønnemave. Drænes og skæres i mindre stykker. 
3. Kog løg, gulerods- og kartoffeltern i letsaltet vand med et skvæt rapsolie i 5 minutter. 
4. Kog broth og vand op.
5. Kom drænede løg, gulerods- og kartoffeltern og kød ved. Kom ærter og bønner ved. Varm godt igenne.
6. Smag til og anret med fintskåret persille på toppen og surdejsbrød ved siden af. 

 

Opskriften er udarbejdet af NewFood

Sortér efter