Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

De 10 kostbud af Umahro Cadogan

så er du godt på vej til en sundere livsstil

 

1.  Spis mindst 600 g grøntsager, bær og frugter (i den rækkefølge), men hellere 1 kg, og ja, økologisk er en tand bedre.

2.  Ud med tilsat sukker og kunstige sødemidler – få sødmen fra naturligt søde ting som krydderier, bær, frugt og mørk chokolade.

3.  Sky ikke fedtet – start med at se på type og kvalitet og ikke mængden, og husk: Hvis du ikke får nok fedt, går det ud over din fertilitet og din hormonbalance.

4.  Spis kvalitetsprotein til hvert måltid – og nej, det giver dig ikke overarme ligesom Arnold Schwarzenegger.

5.  Husk at spise nødder og kerner hver dag – en lille håndfuld gavner sundheden.

6.  Hvis du spiser kornprodukter, skal det være uraffineret fuldkorn.

7.   Drik masser af vand, grøntsagsjuice, te – det er godt at få i alt en liter pr. 25 kg kropsvægt dagligt. Hvis du vil have alkohol eller kaffe, så gå efter lidt, men godt. Mælk er ikke absolut livsnødvendig, men heller ikke noget, der slår alle ihjel.

8.  Spis regelmæssigt, så husk altid morgenmad, frokost og aftensmad plus evt. mellemmåltider. Jeg gentager: Lad være med at springe morgenmaden over! (Kvinder reagerer generelt dårligere på faste på grund af reproduktionen, hvorimod mænd responderer godt, fordi deres testosteronniveau stiger).

9.  Sørg for, at din mad har den rette balance – spis som udgangspunkt efter T-tallerkenen.

10.  Selvom du spiser sundt, er det stadig en god idé at supplere med multivitamin, D-vitamin, fiskeolie og evt. andre kosttilskud, som netop du har brug for – søg evt. rådgivning hos en ernæringsekspert.

Kilde : Alle kvinders sundhedsbibel af Umahro Cadogan

Vis som