Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Tips til overgangsalderen

Helsevejelder Karen Kastbjergs bedste livsstilsråd til kvinder i overgangsalderen

Tips til overgangsalderen

Af Karen Kastbjerg, faguddannet, autoriseret helsevejleder, Helsebutikken Nykøbing Sjælland.


Oplever du forandringer? Du har mange naturlige muligheder for at dæmpe dine gener i overgangsalderen. Her er Karens 5 bedste livsstilsråd.

Har du lidt ekstra kilo på baller og lår skal du ikke være ked af det. Det er nemlig i disse fedtdepoter, at der stadig kan dannes østrogen.
Spis sund kost med masser af fibre og phytoøstrogener fra fuldkorn, græskarkerner, bælgplanter (bønner, ærter, tofu), broccoli og anden kål, rødder og asparges. Skån leveren for (overdreven) alkohol og anden kemi, så den kan nedbryde overskydende hormoner m.v. Marietidsel og mælkebøtte styrker leveren. Supplér evt. med en stærk multivitamin, omega-3 og evt. ekstra magnesium.
Sørg for at få olie hver dag, såsom fiske- og planteolier, avocado, nødder, mandler, frø og kerner – de er byggesten for kønshormonerne, som alle består af fedt. Omega 3 fedtsyrer virker desuden på hjerne, hjerte og syn.

Lyt til din krop og mærk, hvornår du har brug for at holde en pause. Sørg for at få ca. 8 timers søvn hver nat. Hav en fast rutine, hvor du går tidligt i seng og står tidligt op. Lær at meditere.
Det reducerer risikoen for hedeture.
Motion er også en rigtig god måde til ikke alene at dæmpe hedeturene, men også et godt middel mod dårligt humør.

Spørg din helsekostvejleder!
I helsekostbutikkerne har vi et bredt udvalg af produkter, der er specielt udviklet til kvinder i overgangsalderen.
Se også vores produkter til kvinder i overgangsalderen.

Vis som