Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Mælkefri Koldskål

Prøv Karina Villumsens opskrift på koldskål med kagecreme

For at få en lækker, cremet konsistens skal der laves en kagecreme.

Kagecreme – uden æg

Ca. 3 ½ dl kagecreme/340 gram creme (der skal bruges 150 gram)

Ingredienser


4 spsk. majsstivelse
1 ½ spsk. Agavesirup (eller 2 ½ spsk. Sukrin)
¼ tsk. vaniljepulver
3 dl rismælk, havremælk (obs. ikke glutenfri) eller anden vegetabilsk mælk

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser sammen i en gryde/kasserolle, så de ikke klumper. Bring cremen i kog under omrøring – tager ca. 5 minutter. Når cremen har kogt i 1-2 minutter, køles den lidt af, inden den bruges.


Frisk, fyldig og cremet koldskål


Uden mælk, hvede eller sukker
Ca. 1 liter

Ingredienser

150 gram kagecreme (se opskrift herover)
3 spsk. agavesirup
Reven skal af 1 lille økologisk citron
-
6 dl havremælk (obs. ikke glutenfri, alternativt vælg en anden vegetabilsk mælk)
1 ½ dl kokosmælk
3 spsk. Citronsaft
¼ tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Pisk kagecremen sammen med agavesirup og citronskal.
I en anden skål piskes vegetabilsk mælk, kokosmælk, vaniljepulver og citronsaft sammen. Dette vil skille, og har en konsistens som kærnemælk.


Pisk væsken sammen med kagecremen. Sæt koldskålen på køl.

Koldskålen spises iskold med friske jordbær, kammerjunkere eller myslicrunch.

Kilde: Karina Villumsen, www.madgudinden.blogspot.dk


Sortér efter