Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Sjov frugt til børnefødselsdagen

Vær kreativ med frugt!

Frugt kan sagtens være et både sjovt og sundt indslag til børnefødselsdagen, hvis blot man gør lidt ud af præsentationen. Børn spiser jo med øjnene ligesom os andre, så de vil også elske frugt, når bare vi gør det lidt ekstra festligt og farverigt. Her får du et par rigtigt gode ideer, der helt sikkert vil gøre den sjove frugt et hit til enhver børnefødselsdag.

DEN LETTE: Frugt på spyd med flag

Sæt vindruer, ananasstykker, skiveskåret kiwi og melonstykker på spyd, og top hele herligheden med et flag. Skal det være ekstra festligt, kan du udstikke de skiveskårne meloner i sjove figurer.


DEN SJOVE: Melonhoved med frugt

Udskær en stor flot mund med tænder i en vandmelon og udhul hovedet. Sæt et par vindruer i med tændstikker for øjne. Sæt hovedet på et fad og fyld godt op med vindruer, jordbær, melonstykker, og andet lækker frugt. Husk også at lægge noget ind i munden. Pynt til sidst med flag.


DEN KREATIVE: Melonkurv med vindruer og melonkugler

Udskær en stor flot kurv af en vandmelon og udhul med en is-ske, så du får en masse fine kugler ud af den. Fyld den færdige kurv op med op med vindruer og melonkugler. Udskær evt. et par fine figurer i skallen, der passer til lejligheden.


DEN MEGET AVANCEREDE: Fabulous vandmelonlagkage

DET SKAL DU BRUGE

Giver: 1 fabulous vandmelonlagkage

•                          1 stor, gerne kernefattig vandmelon

•                          ½-1 moden mango

•                          ½ galia eller cantaloupe melon

•                          1 lille bakke blåbær og eller en håndfuld jordbær

•                          2-4 kiwier, gerne kiwi gold (gule kiwi)

•                          Evt. en bakke vindruer til at pynte med i bunden/serveringsfadet

•                          Evt blomster til pynt, f.eks. hyld, stedmoderblomster, hjulkrone o. lign.

Redskaber: Gerne udstikkere og evt. melonske, til at lave kugler eller små 'perler'.

SÅDAN GØR DU

VANDMELONSKIVER

1. For at nemmere kunne skære pæne, lige skiver af vandmelonen, anbefales det, at du skærer den yderste grønne skræl af. Pas på ikke at komme ind til det røde.

2. Brug en stor skarp kniv til at skære vandmelonskiverne. Lav skiverne omkring 4 cm tykke. Skær den første ud MIDT på vandmelonen, dvs. skær 2 cm til begge sider af centrum, så får du en skive, der er større end de næste. Fortsæt med at skære resten af vandmelonen i 4 cm tykke skiver.

3. Læg skiverne med den mindste snitflade opad. Find så skåle, glas og lignende i størrelser der passer, så de kan bruges til at skære cirkler ud af vandmelonskiverne. Det bliver rigtig flot hvis forskellen mellem størrelserne er nogenlunde ens. Der skal være minimum 1 cm forskel i størrelserne (dvs 2 cm forskel i diameterne). Mens du holder din valgte 'skabelon' fast, skærer du med spidsen af en skarp kniv et lavt snit (bare ½ cm) hele vejen rundt om.

4. Så fjerner du skabelonen, stikker din smalleste skarpe lodret ned et sted i snittet. Hold kniven stille og lodret, mens du drejer melonskiven rundt, og presser den ind mod kniven, så kniven hele tiden kører i den 'rille' du skar vha. skabelonen. Fortsæt til du har skåret en perfekt cirkel ud. Gør det samme med de andre skiver.

5. På et stort fad stabler du lagene ovenpå hinanden.

FRUGTFIGURER

1. Skær skiver som er 2-5 ml tykke af de øvrige frugter, Tykke skiver frugt gør at figurerne kan stå af sig selv. Skærer du dem tyndt, kan de til gengæld 'klæbes' fast på vandmelonen. Så varierer tykkelsen lidt efter hvilke figurer du vil lave og hvor de skal være på 'kagen'. Jeg plejer ikke at fæstne figurerne med tandstikkere. De sidder fint fast hvis de er lidt fugtige og ikke er lavet for store.

2. Læg frugtskiverne med mindste snitflade opad og udstik figurer som du stiller på 'kagen'. Er skiverne meget tynde, kan de 'klæbes' på siden f kagen. Har du ikke udstikkere, så skær firkanter eller strimler og lignende.

3. Kom figurer og/eller mindre stykker frugt i bunden af fadet og pynt eventuelt kagen med spiselige blomster.

TIPS

Hvis kagen skal transporteres, så skær vandmelonskiverne og udstik figurerne hjemmefra, pak det forsigtigt hver for sig i noget Tupperware og saml kagen på stedet.


Kilder: www.linsensprojekter.blogspot.dk  og www. plantepusherne.dk


Sortér efter