Æbletrifli med rødkål og peberrodscreme
En alternativ salat, som giver den perfekt kombination af æbler, rødkål og peberrod
30 min - 4 personer
Ingredienser
2 dl syrnet fløde 9% eller cremefraiche 18%
3-4 tsk fintrevet peberrod
Salt og friskkværnet peber
4 æbler, f.eks. Rød Ingrid Marie, Elstar eller Cox Orange
1 tsk fennikelfrø
250 g rødkål
Karse
Tilberedning
Rør den syrnede fløde eller cremefraiche med peberrod og smag til med salt og peber. Brug et lille stykke rødkål til at smage til med i stedet for en ske, så kan du bedre bedømme om cremen er stærk og salt nok.
Skær rødkålen i små tern, ca. ½ x ½ cm. Skær æblerne i meget tynde stave eller riv dem groft. Hak fennikelfrøene på skærebrættet og bland med æblerne.
Læg æbler i lag med rødkål og peberrodscreme på samme måde som en trifli, enten i en stor glasskål eller i portionsglas. Slut af med creme og pynt med karse på toppen.
Velegnet som tilbehør til svinekød og and, sprængt og kogt kød.
Opskrifter og styling: Christine Bille
Foto: Henrik Freek
Opskrift og foto udlånt fra www.sæson.dk