Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

‘Ris’alamande med chiafrø

Som morgenmad kan denne ‘ris’alamande serveres med skivede bananer, blåbærmarmelade og hakkede mandler

Ingredienser:

2 ½ dl cashewnødder - udblødt i 2 timer
2 ½ dl vand eller mandeldrik
2 tsk. vaniljepulver
8 dadler opblødt i 1 dl vand i 2 timer eller natten over (eller 5 spsk. agavesirup/ ahornsirhup)
½-1 dl dadelvand for mere sødme (eller ekstra vand/ vegetabilsk ‘mælk’)
3 spsk. chiafrø
Hakkede mandler
Evt. sherry eller portvin

Sådan gør du:
Blend cashewnødderne med vand, vanilje, dadler og dadelvand. 
Blend det sammen til creme. Hæld cremen op i en skål, og rør chiafrøene i. Vent 10-15 minutter, så chiafrøene får lov til at suge væsken. Rør mandler i, eller pynt med hakkede mandler.
Til juleaften tilsættes eventuelt en lille smule sherry eller portvin.
Servér med jordbær-/ hindbærsauce eller hindbærmarmelade (sødet med æblekoncentrat- Fior Di Frutta).

Tip: Cashewfløden kan hældes over kolde, kogte ris. Det smager næsten som risalamande. 


Opskriften er udarbejdet af Karina Willumsen
Fra bogen ’ Is og kolde desserter uden spor af mælk og gluten’



Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×