Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

‘Ris’alamande med chiafrø

Som morgenmad kan denne ‘ris’alamande serveres med skivede bananer, blåbærmarmelade og hakkede mandler

Ingredienser:

2 ½ dl cashewnødder - udblødt i 2 timer
2 ½ dl vand eller mandeldrik
2 tsk. vaniljepulver
8 dadler opblødt i 1 dl vand i 2 timer eller natten over (eller 5 spsk. agavesirup/ ahornsirhup)
½-1 dl dadelvand for mere sødme (eller ekstra vand/ vegetabilsk ‘mælk’)
3 spsk. chiafrø
Hakkede mandler
Evt. sherry eller portvin

Sådan gør du:
Blend cashewnødderne med vand, vanilje, dadler og dadelvand. 
Blend det sammen til creme. Hæld cremen op i en skål, og rør chiafrøene i. Vent 10-15 minutter, så chiafrøene får lov til at suge væsken. Rør mandler i, eller pynt med hakkede mandler.
Til juleaften tilsættes eventuelt en lille smule sherry eller portvin.
Servér med jordbær-/ hindbærsauce eller hindbærmarmelade (sødet med æblekoncentrat- Fior Di Frutta).

Tip: Cashewfløden kan hældes over kolde, kogte ris. Det smager næsten som risalamande. 


Opskriften er udarbejdet af Karina Willumsen
Fra bogen ’ Is og kolde desserter uden spor af mælk og gluten’



Sortér efter