Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Glutenfri risalamande

Prøv vores opskrift på risalamande uden gluten

Glutenfri risalamandeMælkefri og sukkerfri

Til 8 personer

Ingredienser:
  • 1 liter mandelmælk (evt. soyamælk eller havremælk)
  • 160 g ris (runde ris/korte ris)
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 x 1/2 stang vanilje
  • 2 dl smuttede hakkede mandler
  • 2-3 spsk. birkesød (eller sukker)
  • 2 brikker rispiskefløde (eller soyapiskefløde)
  • 1 mandelgave!
Dagen før servering:
  1. Bring mandelmælken i kog, og tilsæt de skyllede risengryn og salt. 
  2. Flæk den halve vaniliestang, og skrab kornene ud. 
  3. Kom både korn og den flækkede stang i. 
  4. Kog i ca. 45 min. og stil grøden koldt til næste dag.

På serveringsdagen:

  1. Nogle timer før servering (evt. om morgenen) tilsættes kornene af den anden halvdel af vaniljestangen, birkesød og de hakkede mandler. 
  2. Smag evt. til med mere birkesød.
  3. Lige før servering piskes rispiskefløden til skum. 
  4. Flødeskummet vendes forsigtigt i risengrøden. 
  5. Husk at tilsætte den hele mandel.
Serveres med kirsebærsauce og godt julehumør.


Opskriften er venligst leveret af: GaiasBasar - www.gaiasbasar.dk


Hent opskriften som PDF-fil HER.
 
Sortér efter