Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Engelsk julekage

Prøv vores opskrift på engelsk julekage

Antal: 2 stk.

Ingredienser:

  • 250 g blødt smør
  • 250 g rørsukker
  • 4-5 æg
  • 250 g tørret frugt (en blanding af f.eks. rosiner, dadler, abrikoser, figner, sukat og pomeransskal)
  • 1 dl. cognac eller god sherry
  • Reven skal af ½ usprøjtet citron
  • 100 g hakkede nøddekerner, gerne flere slags
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk reven muskatnød
  • ½ tsk salt
  • 250 g mel

Fremgangsmåde:

  1. Frugterne hakkes groft og udblødes i cognac. 
  2. Rør smør og sukker cremet, og rør æggene i et ad gangen. 
  3. Rør evt. lidt mel i her, hvis dejen skiller. 
  4. Rør frugtblanding, nøddekerner og krydderier i til sidst - gerne skiftevis med melet. 
  5. Smør to kageforme og drys med rasp. 
  6. Fyld formene maks.¾ op.
  7. Bages ved 150 - 160 grader i cirka 1 time. 
  8. Kagen vendes forsigtigt ud af formen efter nogle minutters afkøling. 
  9. Den færdige kage prikkes let og dryppes med cognac eller glaseres med cognacglasur.
Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×