Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Silica, silicium og kisel

Hvad er silica og er silica og silicium det samme? Få alt at vide om det vigtige mineral her i artiklen. Du kan også købe silica kosttilskud her på helsam.dk.

Silica, silicium og kisel

 

Hvad er silica?

Silica er et mineral der bruges i rigtigt, rigtigt mange forskellige ting. Silica kaldes også silicium og på dansk, kisel. Uanset hvilken betegnelse du støder på, er der tale om det samme mineral. Mineralet silica består af både silicium og ilt og udgør faktisk hele 59 % af jordens skorpe. Derfor er silica et meget kendt og bruges i et væld af produkter. Der hvor de største mængder af silica/silicium bruges og findes, er i beton, sand og kvarts sten. 

Vores kroppe indeholder også store mængder silica. Menneskets krop består af 7 % silica. I kroppen indgår silica i vedligeholdelsen af funktioner der har med hud, hår, bindevæv og knogler at gøre.

 

Hvad er silica godt for?

Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen videnskabeligt dokumenterede effekter af silica i kroppen. Dog findes silica særligt i knogler, hår, hud og negle. Derfor mener man også, at det netop er disse dele af kroppen, som silica har en positiv virkning på.

 

Naturlige kilder til silica

Hvis du gerne vil spise en kost som helt naturligt indeholder silica, skal du gå efter frugt og grønt, nødder, fisk og kornprodukter. Eftersom silica findes i mange fødevarer – både vegetabilske og animalske – kan du uanset om du er vegetar, veganer eller allergiker, sammensætte din kost på en sådan måde, at du får silica. 

Fødevarer der særligt indeholder silica/silicium i større mængder er:

Padderokken indeholder også silica i form af kiselsyre (SiO2). Derfor vil du ofte finde padderokke som ingrediens i silica kosttilskud. Selvom padderokke er rig på kiselsyre, så anses planten som ukrudt. Padderokken spreder sig hurtigt og kan være svær at komme af med, når først du har fået besøg af den i haven. 

Padderokke

 

Silica kosttilskud 

I perioder hvor du gerne vil have ekstra silica, kan du supplere din kost med et silica/silicium/kisel-kosttilskud. Hvis du taget et silica kosttilskud, bør du altid holde dig til den anbefalede daglige dosis som står beskrevet på kosttilskuddets etikette. 

Der sker sjældent noget, hvis du indtager for meget silica. Det skyldes, at kroppen kun optager det silica den har brug for, mens det overskydende silica udskilles gennem urinen. 

Se alle silica kosttilskud hos Helsam, her.

 

Silica i personlig pleje

Du finder også silica i rigtigt mange plejeprodukter, lige fra hudpleje til hårpleje. Shampoo, hårserum og tandpastaer er blot nogle af de plejeprodukter der findes med indhold af silica.

 

Silicea – en produktserie baseret på kisel

Måske kender du allerede mærket, Silicea, og som navnet antyder, så indeholder produkterne fra Silicea nemlig silica/silicium/kisel. Alle produkter fra Silicea er af høj kvalitet og fremstillet uden nogen former for tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.

I Sverige er Original Silicea det bedst sælgende skønhedstilskud og her i Danmark er det også godt på vej. Original Silicea findes også i en variant til mænd. Kosttilskuddet indeholder bl.a. biotin, zink og selen som er næringsstoffer der bidrager til normal hud og hår, samt normale negle.

Se hele Silicea produktserien her.

Silica gel

 

Silica absorberer fugt

Du er helt sikkert stødt på silica gel i form af små poser, i forskellige pakkeemballage. Her har silica gelen den effekt, at det absorberer eventuel fugt og forhindrer, at den relative luftfugtighed stiger så meget, at svamp og korrosion opstår. 

De små poser med silica gel må ikke indtages, hvilket også altid står på de små poser.

 

Populære silica produkter

Hos Helsam forhandler vi et bredt udvalg af Siliceas produkter. Herunder finder du nogle af de mest populære produkter med indhold af mineralet, silicium/kisel.

 • Silica Extra fra Berthelsen 
  Silica kosttilskuddet fra Berthelsen indeholder både silicium og udvalgte vitaminer og mineraler. De udvalgte vitaminer og mineraler bidrager alle til hår, hud og negle. Derfor er Silica Extra perfekt til dig, der ønsker at gøre noget ekstra for dit hår, din hud og dine negle.

 • Silica Padderokke fra Natur-Drogeriet 
  Kosttilskuddet fra Natur-Drogeriet er i kapselform og indeholder pulveriserede blade fra padderokken. 

 • Silicea Beauty Shots
  Et skønhedskosttilskud i form af små shots, der hjælper med at opnå skønhed indefra. Kosttilskuddet indeholder både silica, biotin og selen. Silica er i form af siliciumdioxid. Kosttilskuddet findes både i 15 stk. og 30 stk. pakninger. 

 • Original Silicea hår og hud
  Original Silicea, hår og hud, er et flydende kosttilskud der bidrager til at vedligeholde normal hud og hår. Kosttilskuddet består af kiselsyre, vand og vitaminet biotin. 
Sortér efter