Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Kkakdugi

- Kimchi med kinaradise

kkakdugi

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1-liters patentglas
  • Kniv
  • Køkkenvægt
  • Røreskål
  • Træske
  • Foodprocessor eller blender.

 

INGREDIENSER:

  • 800 g kinaradise
  • 20 g groft havsalt
  • 15 g sukker
  • 5 fed hvidløg
  • 1 lille stykke ingefær
  • 1 lille løg
  • 2-3 spsk. koreansk chilipulver (gochuaru)
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 ydre kålblad (fx hvidkål eller spidskål)
  • 200 g forårsløg

 

SÅDAN GØR DU:

  1. Start med at skrælle kinaradisen, og skær den i tern. Drys salt og sukker over kinaradiseternene, og lad dem stå i 1 time på køkkenbordet. Vend rundt i dem et par gange undervejs.
  2. Skyl og klargør forårsløg, og skær dem i aflange stykker på ca. 2 cm.
  3. Efter 1 time har kinaradiserne afgivet en del væske, som du skal bruge. Læg en sigte over en skål, hæld kinaradiserne i den, og gem kinaradisesaltvandet i skålen.
  4. Pil hvidløg, og pres dem.
  5. Skræl ingefæren, og riv den.
  6. Pil løget, og blend det i en foodprocessor eller blender.
  7. Lav kimchipasta ved at blande kinaradisesaltvandet med presset hvidløg, revet ingefær blendet løg, chilipulver og fiskesauce. Fiskesauce kan undlades, hvis du foretrækker en klarere smag.
  8. Bland de saltede kinaradiser med forårsløg og kimchipasta.
  9. Hæld kimchien i patentglasset, og pres det hele godt ned i glasset med dine hænder, så det hele kan være der.
  10. Skyl kålbladet, og fold det, så det passer til patentglassets bredde. Læg det omhyggeligt ned over kimchien, og pres det ned under lagen, så det ligger som et beskyttende låg.
  11. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted.
  12. Lad det fermentere i 1 til 2 dage, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere kan det gå langsommere.
  13. Glasset skal åbnes begge dage for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner.
  14. Stil kimchien på køl. Den er nu spiseklar.

 

Opskriften stammer fra aarstiderne.com.

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×