Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Pulled jackfruit med økologisk barbecuesauce

- Perfekt som vegansk fyldi pita, tortillas og burger

Jackfruit er det nyeste skud på stammen hos vegetariske og veganske forbrugere.
Det anvendes som køderstatning, grundet dets trevlede konsistens er det godt som pulled jackfruit - en vegansk udgave af pulled pork.
Husk at krydre det godt, da jackfruit blot har en mild frugtagtig smag.

Ingredienser:

  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 tsk kanelpulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 4 spsk barbecuesauce
  • 1 spsk æblecidereddike
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 2 dåser jackfruit
  • smag til med chili

Opvarm olien og svits løg til de er bløde i cirka 10-12 minutter. Tilsæt kanel, spidskommen, paprika og lad det koge i 2-3 minutter. 
Tilsæt eddike og barbecuesauce og bland det godt før tomaterne, drænet jackfruit og 200 ml vand tilsættes. Smag til med chili.
Lad det simre under låg i 30 minutter. Omrør hver 5-10. minut, for at brække jackfruiten i mindre stykker. Lad det simre 10 minutter yderligere uden låg.
Når det har kogt, brug da to gafler til at trevle jackfruiten. Smag til og tilføj eventuelt mere barbecuesauce for at gøre konsistensen mere klistret.

Pulled jackfruit er perfekt som vegansk fyld i pita, tortillas og burger.

 

Økologiske barbecuesauce

For at få en 100% økologisk pulled jackfruit, kan du lave din egen økologiske barbecuesauce. Bland nedenstående ingredienser og smag til, så den får den helt perfekte smag.

Ingredienser:

  • 1 dl ketchup
  • 2 store spsk. brun farin 
  • 1-2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. dijon sennep
  • ½ spsk fajita mix
  • Lidt tørret oregano og timian
  • Smag til med chilipulver eller mere fajita mix
Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×