Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Kaninsnysk med perlespelt

Opskrift på kaninsnysk med perlespelt og persille croutoner

Kaninsnysk med perlespelt

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 1 fersk kanin – eller en kylling
  • 1 bundt suppeurter
  • Lidt timian og hvidløg
  • 20 små gulerødder med top
  • 150 g grønne bønner
  • 150 g sukkerærter
  • 100 g perlespelt, der er vasket godt
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 spsk. smørbolle af Skærtoft Mølle fine speltmel og usaltet smør
  • 1 lille bdt. persille
  • 1 dl vindruekerneolie
  • 12 stk. brødcroutons af daggammelt brød – stukket ud med et lille glas

Fremgangsmåde:

  1. Kaninen grovparteres i 8 stk. (bov, ryg og kølle). 
  2. Stykkerne brunes let i sauterpande
  3. Urter, hvidløg samt timian tilsættes og koges derefter i vand eller let hønsebouillon (ikke nødvendigt da kaninen smager af meget i sig selv). 
  4. Når kaninen er mør, tages stykkerne op og holdes lune under et vådt klæde. Pas på - rygstykkerne bliver møre før køllen. 
  5. Suppen koges ned til passende smag og jævnes let med smørbollen og sigtes derefter. 
  6. Perlespelten tilsættes og koges næsten mør i suppen. 
  7. De rensede grøntsager koges med i stuvningen, til de er møre. 
  8. Kaninstykkerne tilsættes og varmes godt igennem. 
  9. Retten smages til med creme fraiche, salt og peber samt hakket persille og evt. lidt citronsaft.
Persillecroutons:
  1. Lav først en persilleolie af persilleblade kogt i 6 minutter.
  2. Bladene blendes derefter med olien og sigtes gennem en fin sigte.
  3. Brødcroutonerne ristes let i ovnen, vendes i persilleolien, og sættes i ovnen igen, til de er helt sprøde. Duppes af på køkkenrulle og krydres med salt.

Opskrift af Skærtoft Mølle & Christian Bak.
Christian Bak var, efter endt uddannelse som kok, souschef hos Francis Cardeneau på Restaurant Le Sommelier i København. Siden 2001 har Christian Bak været chefkok på Schackenborg Slotskro i Møgeltønder. Han har gjort kroen til et af Sønderjyllands bedste spisesteder.
Vis som