Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Blåbærmuffins - glutenfri og mælkefri

Opskrift på de skønneste blåbærmuffins

Til: Ca. 6-8 muffins


Ingredienser

• 1 ½ dl rismel (eller anden glutenfri meltype)
• ½ dl hirsemel (eller anden glutenfri meltype)
• 1 dl kokospalmesukker
• ⅛ tsk. guarkernemel eller ¼ tsk. fine loppefrøskaller
• 1 spsk. knuste chiafrø eller 2 spsk. knuste hørfrø (1 æg kan bruges i stedet)
• 1 ½ tsk. bagepulver
• ½ tsk. vaniljepulver
• 1 dl vegetabilsk ’mælk’
• ½ dl syrlig yoghurt
• ½ dl olivenolie eller smeltet kokosolie
• 1 ½ dl friske eller frosne blåbær (andre friske eller frosne bær kan bruges i stedet). 
Det er lækrest at bruge friske blåbær, men blåbær fra frost er også godt.

Sådan gør du:
1. Sæt ovnen til 180 grader.
2. Fyld et muffinjern med 6-8 muffinforme.
3. Bland rismel, hirsemel, kokospalmesukker, fortykningsmiddel, knuste chiafrø, bagepulver og vaniljepulver sammen i en skål.
4. Bland vegetabilsk ’mælk’, yoghurt og olivenolie i en anden skål. Bland det i de tørre ingredienser, så det bliver en tyk grød.
5. Hæld blåbærrene i og rør det hele forsigtigt sammen. Frosne blåbær vil gøre blandingen lilla, hvis de røres for længe.
6. Fyld hver muffinform halvt op med dej. Bag muffinsene i 25-30 minutter, eventuelt mere ved frosne blåbær. Når en kniv kan stikkes i en muffin og kommer ud ren er muffinsene færdige.
7. Lad muffinsene køle helt af og tag dem ud af muffinjernet, før servering


Kilde: Karina Villumsen, www.madgudinden.dk


Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×