Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Trekornsbrød, glutenfrit

Opskrift på trekornsbrød uden gluten

Glutenfri trekornsbrødIngredienser:
  • 200 g kogende vand
  • 90 g knækket boghvede
  • 40 g sesamfrø
  • 40 g hørfrø
  • 400 g lunkent vand
  • 2 strøgne spsk FiberHUSK®
  • 200 g hirsemel
  • 370 g rismel
  • 100 g Maizena (majsstivelse)
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 100 g yoghurt eller tykmælk
  • 20 g olie
  • 40 g honning
  • 35 g gær
Fremgangsmåde:
  1. Dejen bør røres med maskine. 
  2. Knækket boghvede, sesamfrø og hørfrø afvejes i en særskilt skål. 
  3. De 200 g kogende vand hældes over, og blandingen skal stå og trække i nogle minutter. 
  4. De 400 g lunkent vand og Huskpulver kommes i røreskålen og røres i 5 min., så pulveret gelerer.
  5. Melsorterne, krydderier, kvark, olie, honning og smuldret gær afvejes i en skål. 
  6. De udblødte kerner og frø røres ind i den gelerede vandmasse i røreskålen. 
  7. Resten af de afvejede ingredienser hældes i røreskålen, og blandingen røres i 15 min. 
  8. Røreskålen dækkes med plastfilm, og dejen forhæver lunt (28 °C) i 30 min. 
  9. Når kun lyset tændes i bageovnen, opnås en god hævetemperatur i ovnen. 
  10. Smør en sliplet-bageform (1,75 l) med olie. 
  11. Smør hænderne i olie inden håndtering af dejen, så den ikke klistrer til hænderne. 
  12. Dejen slås ned med knyttet hånd og vendes ud på bordet. 
  13. Form dejen til et brød, og læg det i bageformen. 
  14. Brødet smøres med olie, dækkes med et let fugtigt klæde og efterhæver lunt ca. 1 time. 
  15. Smør det hævede brød med sammenpisket æg, rids overfladen med en skarp kniv, og bag brødet ved 200 °C i 40-45 min.

Næringsindhold i 100 g: 1023 kJ; 5,4 g protein; 4,7 g fedt, 2,9 g fibre; 0,2 g laktose


Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning.
W. Ratje Frøskaller ApS.

Se alle vores glutenfri produkter her

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×