Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

LCHF chokolade/banan roulade

Lækker glutenfri roulade

Ingredienser:

  • 2 dl.  Naturlic fiber
  • 15 g kakao af god kvalitet
  • 1½  tsk. natron
  • 1 tsk vanilje
  • 4 æg
  • 30 g sukrin gold eller kokossukker
  • 1 spsk citronsaft og skal af 1 citron
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 75 g smeltet smør el. rapsolie olie
  • (+ 2 spsk agave sirup hvis det ikke er LCHF )

Fyld:

  • 1/4 - ½  l piskefløde
  • 1 tsk kakao
  • 100 g mørk chokolade
  • ca. 250 g bananer
  • evt. byt bananer ud med anden frugt

Oven på rouladen:

  • flødeskum
  • hakket mandler
  • hakket mørkt chokolade

Sådan gør du.. 

Roulade: Æg piskes skummende med sukrin gold, yoghurt naturel, citron og smeltet afkølet smør piskes i æggemassen, Naturlic fiber og øvrige tørre ingredienser blandes og piskes i dejen. ( Opskriften er tilpasset LCHF kuren, for lidt sødere smag tilsæt evt. 2 spsk. agavesirup) Dejen fordeles og smøres ud på en bageplade med bagepapir

Bages ved varmluft 200 grader 10 - 12 min midt i ovn

Rouladebunden køles af. Pisk fløden, tilsæt 1 tsk. kakao groft hakket chokolade og bananer i tynde skiver, vendes forsigtig i flødeskummet, fordeles på den afkølede rouladebund og rulles sammen til roulade.

Pynt med flødeskum over rouladen, drys hakket chokolade og mandler ovenpå

Tip: Rouladen kan også laves som lagkage i stedet. For lagkage er det den samme fremgangsmåde, men bundene bages i runde forme. Bundene lægges sammen med flødeskum, chokolade og evt. ferskner fra dåse i tynde skiver.

Kilde Opskrift: Naturlic, Ingrid Rosenkrantz Maack

Se alle vores glutenfri produkter her

Sortér efter