Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Chokoladefondant

- En let og lækker chokoladebrownie i skål!

chokoladefondant

Mælkefri, glutenfri, nøddefri

 4 stk. i 9 cm ramekiner (2 ½ dl) eller 6 stk. i ca. 6 cm (1 ½ dl)

 

Ingredienser:

  • 50 gram kokosolie – gerne med smag
  • 200 gram smeltechokolade 55-70 %
  • 100 gram ahornsirup eller 80 gram kokospalmesirup
  • 3 store æg eller 4 små – delt i hvider og blommer

 

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen til 200 grader almindelig ovn.
  2. Smør ramekin-formene med kokosolie.
  3. Hak chokoladen groft og smelt 2/3 af den i tykbundet kasserolle på lav varme, eller over et vandbad.
  4. Når chokoladen er smeltet, tages kasserollen af varmen. Tilsæt resten af chokoladen sammen med kokosolien. Lad det hele smelte sammen.
  5. Pisk æggehviderne helt stive. Sæt dem til side.
  6. Pisk ahornsirup og æggeblommer sammen til en lind creme. Vend den lune chokolade i med en dejskraber. Vend herefter æggehviderne i massen.
  7. Fordel massen i ramekinerne.
  8. Sæt ramekinerne i er ildfast fad. Hæld kogende vand i fadet, så det når 2,5 cm op ad siden på ramekinerne. Pas på med ikke at hælde vand i ramekinerne.
  9. Sæt fadet i ovnen – det er varmt!
  10. Bag i 20-25 minutter, eller til toppen er hævet op og har fået en fast struktur, når man trykker på den.
  11. Tag kagerne ud – de vil falde lidt sammen, og det er helt som det skal være, da det inderste stadig skal være lettere flydende/blødt.
  12. Servér med hjemmelavet mælkefri cremefraiche, mælkefri vaniljeis eller sorbet.

 

Kilde: madgudinden.dk

Sortér efter