Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Vanilje-muffins

Prøv vores opskrift på fristende vanilje-muffins

Vanilje-muffinsAntal: 12 stk.

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • ½ stang vanilje
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk kokosmel
  • Evt. 1 spsk hybenpulver
  • ½ citron, skal og saft
  • (i alt ½ dl citronsaft og vand)
Pynt:
12 tykke stykker mørk eller lys pålægschokolade og ananas-frugtkrymmel

Fremgangsmåde:

  1. Skær smørret i mindre stykker. Læg det på en tallerken, og lad det blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 175ºC.
  3. Flæk vaniljestangen med en lille kniv. Skrab kornene ud. Kom dem i en skål med rørsukker og blødt smør. Rør blandingen med en håndmikser ca. 10 min., til det er luftigt.
  4. Riv citronskal fint ned i skålen. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
  5. Bland mel med bagepulver, kokosmel og evt. hybenpulver. Drys det lidt ad gangen i dejen, til den er ensartet. Spæd med saft af ½ citron med vand, til der er ½ dl og kom det i dejen.
  6. Fyld muffinformene ¾ op med dejen. Sæt bagepladen i midten af ovnen. Bag kagerne ca. 20 min. Stik et træspid i midten af kagerne. Hvis der er rå dej på, skal de bage videre.
  7. Læg pålægschokolade på hver kage, mens de endnu er varme: Bræk stykkerne over på midten og læg to stykker på hver kage. Drys med krymmel. Lad chokoladen størkne. Brug nødder, tørrede frugter, friske bær og frugtkrymmel.


Kilde: Katrine Klinken. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×