Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Kerne-knækbrød med brændenældemel

Prøv vores opskrift på kerne-knækbrød med brændenældemel

KerneknækbrødAntal: 12 stk.

Dej:
  • 60 g kerner og frø, f.eks. hørfrø, sesamfrø,
  • Solsikkekerner, græskarkerner
  • 70 g havregryn, finvalset
  • 70 g grahamsmel
  • 1 spsk brændenældemel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk olivenolie
Andet:
  • 1 sammenpisket æg
  • Evt. sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°C. 
  2. Kom kerner, frø, havregryn, grahamsmel, brændenældemel, salt og bagepulver i en skål. 
  3. Tilsæt vand og olie. 
  4. Rør det hele godt sammen. Dejen skal være en smule klistret. 
  5. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir – ca. 3 mm tyk. 
  6. Fjern det øverste stykke bagepapir. 
  7. Stik dejen ud til runde knækbrød - 8 cm i diameter. 
  8. Læg dem på en bageplade med bagepapir. 
  9. Pensl med sammenpisket æg, og drys evt. med en smule sesamfrø.
  10. Bag knækbrødene i ca. 20 minutter ved 200°C.
Opbevar knækbrødene i en tætsluttende dåse.


Kilde: Ditte Ingemann. Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×