Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Syndige chokolade-muffins

Uden mælk, gluten, nødder. Kan gøres æggefri.

6-8 stk.

Ingredienser:

80 gram kikærtemel*
70 gram kokospalmesukker**
3 spsk. kakaopulver***
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
Lidt salt
½ dl vegetabilsk mælk
1 bæger past. æggehvide (ca. 4 spsk. æggehvide=1 ½ æggehvide)****
2 spsk. olivenolie eller smeltet kokosolie
½ dl kogende vand*****


Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 180 grader. Sæt muffin-papirforme i en muffin-bradepande.
Bland de 6 øverste ingredienser sammen. 
Bland det med vegetabilsk mælk, æggehvider og olie. 
Hæld det kogende vand over, og rør sammen. 
Fordel dejen i muffinformene, og bag kagerne i 20-25 minutter ved 180 grader. 
Når en kniv eller strikkepind kan stikkes i en muffin, og komme ud ren, er kagerne færdige.
Lad kagerne køle af, inden der smøres topping på.

*Rismel, boghvedemel, hirsemel, majsmel (gør kagerne lidt mere tørre, ellers brug kun 70 gram), sojamel eller quinoamel kan bruges i stedet
**70-80 gram Sukrin, Sukrin Gold eller Birkesød. 35-40 gram Sukrin+ eller agavesirup (Erfaringen siger, at Sukrin tørrer kagerne lidt ud, så de skal ikke bage ligeså længe.)
***Carobpulver kan bruges i stedet. Dette søder lidt mere, så brug muligvis lidt mindre sødemiddel
****Æggefri løsning: 1 ½ tsk. HUSK/Skallin/Loppefrøskaller blandes med 4 spsk. vand. Lad det stå et par minutter, og rør det i som æggehvide. Æblemos eller bananpuré kan også bruges, men kagerne skal bage 5 minutter mere.
*****Kogende vand sætter gang i bagepulver og æggehvide. Dette gør, at kagerne hurtigere hæver i ovnen, men lunkent vand kan også bruges


Chokolade-kokosflødeskum

Ingredienser
En køleskabskold kokosmælk 
Brug al kokoscremen i toppen af kokosmælken, og gem det tynde lag kokos”vand” til en smoothie eller risret
½-¾ dl agavesirup, palmesukkersirup (Lav din egen - læs længere nede), honning, Sukrin melis eller ahornsirup
1 spsk. kokosolie, gerne med smag
½ tsk. vaniljepulver
¾ dl kakaopulver eller carobpulver

Sådan gør du:
Pisk alle ingredienser sammen i en skål med en elpisker. Hvis flødeskummet bliver for blødt, sættes det i køleskabet ½ times tid.

 
Palmesukkersirup

Ingredienser
1 dl kokospalmesukker
½ dl vand

Sådan gør du:
Smeltes sammen i en gryde på svag varme, til sirupslignende konsistens


Kilde: Madgudinden / Karina Villumsen

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×