Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Trekornsbrød, glutenfrit

Opskrift på trekornsbrød uden gluten - fra 'Naturlig Glutenfri Bagning'

Ingredienser:
  • 200 g kogende vand
  • 90 g knækket boghvede
  • 40 g sesamfrø
  • 40 g hørfrø
  • 400 g lunkent vand
  • 2 strøgne spsk FiberHUSK®
  • 200 g hirsemel
  • 370 g rismel
  • 100 g Maizena (majsstivelse)
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 100 g yoghurt eller tykmælk
  • 20 g olie
  • 40 g honning
  • 35 g gær
Fremgangsmåde:
  1. Dejen bør røres med maskine. 
  2. Knækket boghvede, sesamfrø og hørfrø afvejes i en særskilt skål. 
  3. De 200 g kogende vand hældes over, og blandingen skal stå og trække i nogle minutter. 
  4. De 400 g lunkent vand og Huskpulver kommes i røreskålen og røres i 5 min., så pulveret gelerer. 
  5. Melsorterne, krydderier, kvark, olie, honning og smuldret gær afvejes i en skål. 
  6. De udblødte kerner og frø røres ind i den gelerede vandmasse i røreskålen. 
  7. Resten af de afvejede ingredienser hældes i røreskålen, og blandingen røres i 15 min. 
  8. Røreskålen dækkes med plastfilm, og dejen forhæver lunt (28 °C) i 30 min. 
  9. Når kun lyset tændes i bageovnen, opnås en god hævetemperatur i ovnen. 
  10. Smør en sliplet-bageform (1,75 l) med olie. 
  11. Smør hænderne i olie inden håndtering af dejen, så den ikke klistrer til hænderne. 
  12. Dejen slås ned med knyttet hånd og vendes ud på bordet. 
  13. Form dejen til et brød og læg det i bageformen. 
  14. Brødet smøres med olie, dækkes med et let fugtigt klæde og efterhæver lunt ca. 1 time. 
  15. Smør det hævede brød med sammenpisket æg, rids overfladen med en skarp kniv og bag brødet ved 200 °C i 40-45 min.

Næringsindhold i 100 g: 1023 kJ 5,4 g protein 4,7 g fedt 2,9 g fibre 0,2 g laktose.


Kilde: Naturlig Glutenfri Bagning.

W. Ratje Frøskaller ApS.
Sortér efter