Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Bagning med mandelmel

Sådan bager du med mandelmel

MandlerVær opmærksom på, at bagværk med 100% mandelmel vil hænge dårligere sammen end bagværk med hvedemel.
Et tip er at tilsætte et bindemiddel som FiberHusk eller johannesbrødkernemel.

Brød
Mandelmel opfører sig lidt anderledes end hvedemel, fordi det er fri for gluten. Gluten gør det muligt for gærbrødet at hæve og fungerer også som et bindemiddel.
I gærbrød kan du erstatte op til 20% af hvedemelet med mandelmel, og du bør da øge væskemængden med ca. 10%.

Kager
Du kan erstatte op til 100% af hvedemelet med mandelmel, men fordi mandelmelet har et så højt fiberindhold, vil det suge mere væske – op til dobbelt så meget som almindeligt mel. Du bør derfor reducere mængden af mandelmel til 50-60 % af den oprindelige mængde hvedemel eller øge væskemængden i opskriften.
Vis som