Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Din guide til ansigtsolier

Ansigtsolie har en nærende, plejende og helt specifikke egenskaber, alt efter din hudtype. Vi guider dig til valg af ansigtsolie og besvarer nogle af de mest almindelige spørgsmål om ansigtsolier. Læs mere her.

Ansigtsolie

Hvad er en ansigtsolie? | Hvem kan bruge ansigtsolier? | Gør en ansigtsolie ikke huden fedtet? | Sådan bruger du en ansigtsolie | Hvilken ansigtsolie skal du vælge? | Bring din hud i balance med Helsam

 

Hvad er en ansigtsolie?

Ansigtsolier er et skønt alternativ eller supplement til ansigtscremer og serum. Du kan bruge en ansigtsolie uanset din hudtype, så længe du altså vælger én som passer til lige netop din hudtype. Der findes et væld af ansigtsolier, hvilket måske kan gøre det lidt uoverskueligt at vælge, men i og med at der findes så mange, er det faktisk nemmere at finde en der passer til dig. 

En ansigtsolie giver fugt og næring til din hud, samtidig med at du får en mere ensartet og blød hud i ansigtet. Eftersom det er en olie, kan du ikke undgå at den fedter en smule. De fleste ansigtsolier trænger hurtigt ind i huden, men alligevel vælger mange at gøre brug af ansigtsolien om aftenen. Her kan den evt. erstatte natcremen og virke hele natten igennem. Om morgenen kan du rense huden og påføre en dagcreme eller, hvis du synes om det, din ansigtsolie på ny.

Men hvad er ansigtsolier godt for? Alt efter hvilken ansigtsolie du vælger, er den plejende, nærende, rensende, lindrende og beskyttende. Nogle olier har endda, fra naturen siden, en antibakteriel effekt. Dette gælder især den velkendte tea tree oil – tetræsolie. Du kan læse meget mere om hvilken olie der passer til de forskellige hudtyper, i afsnittet ”Hvilken ansigtsolie skal du vælge?”. 

 

Hvem kan bruge ansigtsolier?

Både kvinder og mænd kan bruge ansigtsolier. Uanset om du har normal-, tør-, sensitiv-, fedtet- eller irriteret hud, kan du finde en ansigtsolie som passer til dig. 

 

Gør en ansigtsolie ikke huden fedtet?

Hvis du bruger den rette ansigtsolie, altså en olie som passer til din hudtype, bliver din hud nødvendigvis ikke mere fedtet. Skulle du mod forventning opleve, at din hud bliver mere fedtet end normalt, kan du overveje at bruge en anden ansigtsolie eller helt stoppe. Vær opmærksom på, at huden altid vil se mere fedtet og skinnende ud, lige når du har påført din ansigtsolie. Olien skal lige have lov til at trænge ind i huden.

 

Sådan bruger du en ansigtsolie

Før du bruger din ansigtsolie, er det vigtigt, at du renser din hud med et mildt og effektivt renseprodukt. Når du renser huden, fjerner du snavs, overskydende hudfedt og andre bakterier, som kan mindske olien virkning, men også irritere huden. Du kan bruge alt fra ansigtsvask til gel, så længe du og din hud kan tåle produktet og det renser huden. Se vores udvalg af renseprodukter – der er med garanti et produkt der passer til dig.  

Efter rens af din hud i ansigtet, påfører du et par dråber olie i din hånd eller direkte i ansigtet. Ansigtsolier er ofte drøje i brug og du behøver derfor sjældent at bruge mere end 2-3 dråber. Hvis du er i tvivl om hvor meget olie du skal bruge, kan du altid læse det på produktets bagside.

Massér blidt ansigtsolien ind i huden – bløde og cirkulære bevægelser. Lad olien blive absorberet af huden og slut af med din favorit dagcreme, natcreme eller serum. Du kan også sagtens lade ansigtsolien være det eneste hudplejeprodukt du bruger.

 

Hvilken ansigtsolie skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilken ansigtsolie der passer til din hud? I dette afsnit kan du forhåbentligt blive lidt klogere på, hvilke olier du bør gå efter og hvilke du skal gå forbi.

 

 • Ansigtsolie til dig med normal hud
  Har du normal hud i ansigtet kan du mere eller mindre bruge alle ansigtsolier. Vælg gerne dem der specifikt er lavet til normal hud, da olier til tør og fedtet hud f.eks. kan udtørre eller gøre din hud mere fedtet. 

  To gode ansigtsolier til dig med normal hud er: ansigtsolie med gulerod fra Sæbeværkstedet. Olien er sammensat af bl.a. abrikoskerneolie og jojobaolie, mens guleroden er i form af æterisk olie fra gulerodsfrø. Face Oil fra Nilens Jord tilfører fugt og næring til huden, samtidig med at hudens naturlige elasticitet styrkes. Olien fra Nilens Jord kan med fordel bruges om aftenen så den kan virke uforstyrret hele natten.

 • Ansigtsolie til dig med tør hud
  Tør hud har brug for fugt og en masse næring. Der kan være flere årsager til tør hud, bl.a. et for lavt indtag af væske, påvirkning af forurening, for hyppig rens med scrub og lignende. 

  Ansigtsolien med E-vitamin fra Badeanstalten er helt fantastisk til tør og træt hud, hvilket især skyldes indholdet af fedtsyrer fra vegetabilske olier. Efter nogle dages brug af olien, vil du opleve, at din hud i ansigtet bliver både blødere, smidigere og meget mindre tør. ECO ansigtsolien med argan er en lækker økologisk olie, med både fedtsyrer og E-vitamin. Arganolien som er anvendt i olien, stammer fra økologisk dyrkede argan træer. Du får altså en skøn olie, masser af fugt og selvfølgelig næring fra både omega-6 og 9. 

 • Ansigtsolie til dig med fedtet hud
  Har du fedtet hud? Så kender du helt sikkert til en skinnende hud og evt. uren hud. Den fedtede hud opstår når hudens kirtler producerer for meget hudfedt, som yderligere kan tilstoppe huden og komme til udtryk gennem uren hud. Ansigtsolier til fedtet hud har den egenskab, at de kan reducere hudens fedtproduktion. Derudover sørger mange ansigtsolier også for at reducere porernes størrelse. 

  Clarifying Day Oil fra Dr. Hauschka er en eminent olie som har alle disse egenskaber og flere til. Ved brug af olien opnår du en hud i balance og et mattere udseende, netop fordi hudens fedtproduktion mindskes.

 • Ansigtsolie til dig med sart/sensitiv hud
  En sart og sensitiv hud har brug for skånsom pleje, gerne uden duft/parfume. Hvis du har sart hud, kender du garanteret allerede til svie, rødme og irritation ved vejrskifte, brug af forkerte plejeprodukter eller lignende. 

  Rose Otto Face Oil er udviklet til sart hud og virker beroligende på huden. Udover at lindre rødme og irritation, virker olien styrkende pga. sit indhold af rosenolie og palma rossa. Sæbeværkstedets rosen olie er også et hit til sensitiv hud. Ansigtsolien indeholder abrikos og hybenkerneolie som virker beroligende og plejende. 

 • Ansigtsolie til moden hud
  Moden hud har brug for intensiv pleje, fugt og næring. Pigmentpletter, furer og linjer i huden er helt almindeligt des modnere huden er. Alligevel vil mange gerne reducerer synligheden af både pletter og rynker. 

  Anti-age olien til ansigt, hals og décolletage fra Green People Age Defy+, er rig på antioxidanter, vegetabilske næringsstoffer og essentielle fedtsyrer. Ansigtsolien er baseret på hyben- og kæmpenatlysolie som understøtter cellefornyelsen, collagenproduktionen og bringer huden i balance. Den vitaliserende ansigtsolie fra Sæbeværkstedet har ligeledes en anti-rynke virkning. 

  Med indhold af microalger der stimulerer hudens collagenproduktion og som reducerer rynker og fine linjer. Uanset hvilken af de ovenstående olier du vælger til din modne hud, vil du opleve, at den fremstår mere ensartet, blød og glat.

 

Bring din hud i balance med Helsam

Hos Helsam finder du et stort og spændende udvalg af naturlige, næringsrige og plejende ansigtsolier til ethvert behov. Vi håber du er blevet klogere på hvilken ansigtsolie der passer til dig, og at du nu er klar til at gøre noget ekstra for din hud. 

Du kan bestille din nye ansigtsolie her på helsam.dk, eller besøge os i en af vores butikker. Har vi ikke olien i butikken, bestiller vi den gerne hjem til dig – helt fragtfrit. Har du et eller flere spørgsmål til vores produkter er du velkommen til at kontakte os, eller spørge vores rare personale om vejledning.

Sortér efter