Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Australian Bodycare: Effektiv mod irriteret og skællende hovedbund

Skæl klør og kan irritere nok så meget, men vidste du, at skæl kan behandles og forebygges ret nemt og enkelt? Læs mere om skæl og behandling af skæl med plejeprodukter fra Australian Bodycare her.

Australian Bodycare - skæl

 

Australian Bodycare: Effektiv mod irriteret og skællende hovedbund

Skæl i hovedbunden er et utroligt almindeligt problem, som rigtigt mange oplever at få. Små, hvide og tørre eller fedtede flager der sidder overalt i håret, er et tydeligt tegn på, at du er ramt af skæl i hovedbunden. Når du har skæl, så kan din hovedbund klø helt forfærdeligt og det bliver kun forværret, hvis du begynder at klø. Derfor: er din hovedbund tør, rød, irriteret og kløende, har du garanteret skæl. 

Hvorfor får man skæl?

Der kan være forskellige årsager til at du får skæl i hovedbunden, men den mest almindelige årsag er, at gærsvampen ”pityrosporum” findes i for store mængder. Gærsvampen findes helt naturligt i hovedbunden hos alle voksne, men nogle gange kan svampen komme i overvækst. Når det sker, omsættes hovedbundens hudceller hurtigere, hvilket resulterer i de mange små skæl. Skæl kan også være et resultat af psoriasis og skæleksem. Psoriasis er en sygdom som medfører skællende plamager flere steder på kroppen, hvor især hovedbunden er udsat. 

Det er vigtigt at vide, at skæl ikke smitter. Derfor skal du altså ikke gå rundt og være nervøs for, at du smitter andre eller selv bliver smittet af andre. Det gælder uanset om du har skæl i hovedbunden pga. tørhed, psoriasis eller eksem. 

De hvide flager som drysser fra hovedbunden, er døde hudceller og kan resultere i lettere eller svær kløe. Heldigvis er skæl ikke farligt, men det gør det ikke mindre irriterende at have. Men hvordan kommer du af med dit skæl? Få svaret herunder.

Sådan behandler du skæl

Hvis først du har fået skæl, vil du helt sikkert gerne af med det igen – og gerne så hurtigt som muligt. Skæl er forholdsvis nemt at komme af med, især hvis det er pga. overvækst af gærsvampen. 

For at komme af med skæl skal du pleje dit hår grundigt. Det gælder nemlig om at mindske væksten af gærsvamp, dog uden at fjerne den helt. Til dette er en god skælshampoo et must. Skælshampooer findes i mange afskygninger, men til fælles har de, at de indeholder ingredienser som bringer hovedbunden i balance. Desværre findes der også en del skælshampooer som er meget hårde mod hovedbunden. Et mærke som er mildt og skånsomt, men stadig meget effektivt mod skæl, er Australian Bodycare.

Mod skæl og irriteret hovedbund er hårplejeprodukterne fra Australian Bodycare helt perfekte - især Hair-serien, som du finder her i en smart sampak. Serien fra Australian Bodycare består af en shampoo, en balsam og et serum til hovedbunden – men hvad er så særligt ved produkterne fra Australian Bodycare?

Australian Bodycare gør brug af det 100 % naturlige tea tree oil, på dansk tetræsolie, som stammer fra Australien, hvor det udvindes fra træet med navnet Melaleuca Alternifolia. Tea tree oil er en æterisk olie og har vist sig, at have utroligt mange gode egenskaber som f.eks. at være særligt effektiv mod skæl og irriteret hovedbund. Tea tree oil er også effektive mod andre lidelser og problemer, hvilket første gang blev videnskabeligt bevist tilbage i 1920. Her var det tea tree oils antiseptiske virkning der var fokus på. At tea tree oil er antiseptisk betyder, at det forebygger og modvirker betændelse, hvilket gør tea tree oil perfekt til behandling af mange hudproblemer.

Hvad indeholder Hair-serien fra Australian Bodycare?

Hair-serien består af tre plejeprodukter til hår og hovedbund: shampoo, balsam og hovedbundsserum. Alle tre produkter indeholder ægte tea tree oil og kan bruges af både mænd og kvinder samt børn fra 3 år. Udover tea tree oil, indeholder hårprodukterne også andre aktive og effektive naturlige ingredienser – læs mere om de enkelte produkter og deres indhold herunder.

Australian Bodycare Hair Clean BalsamI Hair Clean shampooen findes også distearyl ether, modificeret guar samt kokosolie der i samspil styrker og plejer både hår og hovedbund. Indholdet af glycerin giver også fugt til håret og hovedbunden. Shampooen er selvfølgelig fri for parabener, silikone og er 100 % vegansk.

Ved brug af shampooen kan du behandle og forebygge skæl, irriteret hovedbund samt tør hovedbund.


Australian Bodycare Hair Clean Shampoo 
Hair Clean balsam/conditioner beskytter håret yderligere og giver det masser af fugt til hele dagen. Med indhold af bl.a. tasmansk peber som har en beroligende virkning på både hår og hovedbund. Balsammen er fri for parabener, silikone og er 100 % vegansk.

Når du bruger balsammen, kan du pleje, beskytte og reparere dit hår og din hovedbund. Australian Bodycare Scalp Serum
 
Scalp serum/hovedbundsserummet er intensiv pleje til din hovedbund og kan bruges mod næsten alle former for hovedbundsirritationer. Serummet indeholder både tea tree oil, men også macademianøddeolie og mælkesyreestere. Nøddeolien sørger for at fugte hovedbunden helt uden at fedte. Scalp serum er fri for parabener, silikone og er 100 % vegansk.

Brug scalp serum mod skæl, kløe i hovedbunden, tørhed og irritation i hovedbunden. Uanset om der er tale om skæl, psoriasis, arp, skæleksem eller bumser i hovedbunden kan du bruge scalp serum fra Australian Bodycare. Kan desuden også bruges til børn fra 3 år.

 

 

 

Sådan anvender du Australian Bodycare produkterne 

For at få den bedste virkning af dine produkter fra Australian Bodycare, kan du her læse, hvordan du skal bruge det enkelte produkt. 

Shampooen masseres ind i vådt hår hvorefter den skylles ud med vand. Sørg for at få alle sæberester vasket ud af hår og hovedbund. Du kan bruge shampooen dagligt – både i forbindelse med behandling og forebyggelse af skæl. 

Balsammen/conditioneren fra Australian Bodycare fordeles i dit rene hår efter brug af shampoo. Lad balsammen sidde i 1-2 minutter hvorefter den skylles ud. Brug balsammen dagligt eller efter behov. Dit hår tager ikke skade af daglig brug, men bliver blot blødere og mere velplejet. Vidst du, at du kan bruge balsammen som hårkur? Hvis du gerne vil give håret ekstra pleje, kan du lade balsammen sidde natten over. Dermed får ingredienserne virkelig lov til at virke. 

Hovedbundsserummet kan bruges i både tørt og vådt hår. Du påfører serummet i din hovedbund ved at lade produktets spidse fordele serummet mens du klemmer tuben. Når du har klemt serum ud i hele hovedbunden, masseres det ind med fingrene. Derefter skal du lade serummet sidde og virke i mindst fem minutter, hvorefter det skylles ud med vand og håret vaskes med shampooen. Hvis du kan lade serummet sidde hele natten er det endnu bedre og du vil opleve en mærkbar forskel allerede dagen efter. Hovedbundsserummet er ikke til daglig brug, men bruges til enten behandling af skæl eller til vedligeholdelse af en normal hovedbund. I forbindelse med behandling kan du bruge serummet 2-3 gange om ugen i op til 4 uger. Hvis du har fået bugt med skællene, kan du bruge hovedbundsserummet 1-2 om ugen til at vedligeholde en irritationsfri hovedbund. 

Kan skæl forebygges?

Ja, skæl kan forebygges, men det afhænger i stor udstrækning af, hvad årsagen til dine skæl er. Skyldes dit skæl gærsvampen som vi har beskrevet tidligere, er der meget du kan gøre for at forebygge skæl. Har du derimod skæl pga. eksem eller psoriasis kan det være lidt sværere at forebygge skæl. 

Når du skal forebygge skæl, er det vigtigt at du plejer håret skånsomt. Hovedbunden kan hurtigt komme i ubalance, især hvis du bruger plejeprodukter med mange kemiske ingredienser, eller hvis du bruger mange stylingprodukter. Vælg altid de mest skånsomme og milde plejeprodukter/stylingprodukter, så du belaster hovedbund og hår mindst muligt.

Vælger du at bruge Australian Bodycare plejeprodukter, er du sikret milde og effektive hårprodukter, som kan bruges til forebyggelse af skæl i forbindelse med både gærsvamp, eksem og psoriasis. 

Vil du gerne vide mere om skæl og hvordan Australian Bodycare’s produkter kan bruges i behandlingen deraf, kan du læse mere på Australian Bodycare’s hjemmeside.
Sortér efter