Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Carbamid: Alt om det blødgørende stof

Carbamid findes i mange hudplejeprodukter hvilket skyldes dets evne til at bidrage til sund hud.

Carbamide

Carbamid

Carbamid, der tidligere blev kaldt for ”urinstof”, lyder hverken som en lækker selvforkælelse eller noget, der er styrkende for din hud. Men det er det i dén grad. Netop derfor er der også lavet en del hudplejeserier, der indeholder carbamid, da det naturlige stof er med til at danne fundamentet for en sund hud. Læs mere, og bliv klogere på carbamid som stof og hudplejemiddel her.

Hvad er carbamid?

Oprindeligt er carbamid en kvælstofforbindelse, der dannes i leveren og udskilles via nyrerne – netop derfor blev carbamid også tidligere kaldt for ”urinstof”. Carbamid er blandt andet med til at styrke hudens barrierefunktion og gøre vandfordampningen i huden mindre. Måske er du ikke helt sikker på, om en mindre vandfordampning er positivt eller negativt for dig – men så kan vi slå fast: Det er meget hensigtsmæssigt for huden. Ved at nedsætte vandfordampningen binder carbamid fugt til huden, hvilket danner et godt fundamentet for en sund hud. Carbamids fugtende egenskaber er ikke en ny opdagelse, og stoffet har været gammelkendt som en godt middel indenfor kosmetik og hudpleje i mange årtier. 

Carbamid som hudpleje

Selvom carbamid i princippet er et affaldsprodukt fra nedbrydning af proteiner, så er der intet skadeligt ved stoffet – tværtimod. Carbamid er nemlig en af de bedste måder til at opnå en smuk og sund hud. Netop derfor findes der også en lang række af kosmetik-, toilet- og helsekostartikler, der indeholder carbamid. Ved at tilføje lidt ekstra carbamid til huden gennem eksempelvis cremer og sæber, så styrker man kroppens egen dannelse af stoffet og derved også evnen til at binde vand i de yderste hudlag. Når kroppen binder vandet, så bliver huden mere gennemfugtet, hvilket gør den vejplejet. Som sagt er anvendelsen af carbamid i hudplejeprodukter er ikke en ny trend, men derimod et ældre kneb indenfor fugtpleje, som altid har haft gode, veldokumenterede effekter.  

Hvad bruges carbamid til?

Populært sagt, så bruges carbamid til at blødgøre huden, bevare dens naturlige strukturer og tilføre den fugt. Naturligt dannes carbamid i forbindelse nedbrydning af proteiner, men det er også muligt at give kroppen ekstra carbamin at arbejde med. Du kan blandt andet købe carbamidcremer med enten mere eller mindre end 5 procents carbamid. Disse cremer kan være ekstra gode til tør, ru og hård hud, da de har en opløsende og blødgørende effekt. Hvis du derfor døjer med skæl, tørre områder eller generelt ru hud, så kan carbamid i cremer og andre hudplejeprodukter være med til at genoprette din huds fugtighed og blødgøre de yderste hudlag.

Sådan bruger du carbamidcreme

Carbamidcremer kan anvendes af både børn og voksne. Det er dog en god ide at være lidt påpasselig med carbamidprodukter, hvis du har en sart hud – stoffet er nemlig stærkt og kan irritere den følsomme hud og give svie og ubehag. Men hvis din hud blot er tør efter vinterens kolde vejr eller dit hår afgiver en del skæl fra tid til anden, så kan du uden problemer gå i gang med carbamidproduktet.
For at opnå det bedste og mest blødgørende resultat, skal du smøre et tykt lag carbamidcreme på huden umiddelbart efter et bad. Ved at huden stadig er fugtig, når cremen smøres på, bevarer du både din huds egen fugt, samtidig med at du beskytter den mod indtørring. Efter et par minutter kan cremen masseres yderligere ind i huden for at aktivere hudcellerne og give den tørre vinterhud følelsen af en varmende kurbehandling.

Carbamidcreme hos Helsam

Hos Helsam finder du et god udvalg af forskellige carbamidcremer: Vi har både cremer med fem procents carbamid og over. Som hovedregel bruges cremerne med carbamid på fem procent til almindelig vis at blødgøre hud og tilføre ekstra fugt. Hvis du har brug for en lidt skrappere metode, så giver cremerne med carbamid på over fem procent en mere peelende behandling, da den større koncentration af carbamid binder vandet i sådan en grad, at det yderste lag af hudcellerne opløses.

MDerma

Hos Helsam finder du to forskellige carbamidcremer fra den allergivenlige hudplejeproducent, MDerma. Med cremen MD21 får du en creme, der indeholder sheasmør, allantoin, niacinamide og 5 procents carbamid. Cremen er velegnet som daglig pleje til din hud, da den både fugter, blødgør og beroliger. Hvis du i stedet døjer med meget tør hud på fødder, albuer, ben eller andre steder på kroppen, så er MD22-cremen et bedre alternativ. Her virker den relativt høje koncentration af carbamid som et opløsende middel, der samtidig fugter, blødgør og beroliger din hud. Begge cremer fra MDerma er selvfølgelig uden parfume og anbefalet af Asthma Allergy Nordic og AllergyCertified. 

SkinOcare

I Helsams udvalg af carbamidcremer finder du også produkter fra det danske firma, SkinOcare. Carbamidcremen fra SkinOcare er på 10 procent, hvilket er tiltænkt meget tør, ru og hård hud. Samtidig er cremen parfumefri og efterlader ingen farvestoffer eller andre skadelige ingredienser på din hud.

Ecooking

Sidst men ikke mindst kan du også få fingrene i en carbamid-natcreme til dine fødder fra den danske hudplejeproducent, Ecooking. Med et carbamid indhold på 15 procent, eksfolierer cremen den hårde hud, fugter fødderne og giver en anti-bakteriel behandling natten over. Samtidig indeholder produktet kun naturlige og økologiske ingredienser, der både er gode for dig og miljøet.
 
Sortér efter