Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Få bløde hænder igen

Du kender det sikkert – tørre hænder der skæller eller sprækker. Der kan være forskellige årsager til den tørre hud på hænderne, men sikkert er det, at det ikke er hverken rart eller belejligt. Derfor giver vi dig her idéer til at få de bløde hænder tilbage.

Få bløde hænder

 

Hvorfor får man tørre hænder?

Dine hænder kan miste deres fugt og beskyttende barriere på huden, hvis du ofte vasker hænder, bruger meget håndsprit eller udsætter dem for kulde. At vaske hænder er nødvendigt for at have en god håndhygiejne, men hvorfor bliver de tørre?
Når du vasker dine hænder med vand og sæbe, eller bruger håndsprit, fjernes en del af hudens beskyttende lag. Derfor kan du efter gentagen håndvask eller desinfektion opleve, at de bliver tørre og ru. Måske tænker du så, hvorfor bliver hænderne så tørre og irriterede i kulde, når hudens barriere ikke vaskes væk? Det skyldes, at luften omkring os bliver tør og den forholdsvise tynde hud på hænderne påvirkes hurtigt af dette.

 

Sådan plejer du dine hænder

Først og fremmest bør du ikke stoppe med at rengøre dine hænder. Bakterier og snavs skal stadig fjernes af hygiejniske årsager. Du kan med fordel vælge en håndsæbe der udover at rengøre hænderne, også fugter dem ved hjælp af tilsat glycerin. Glycerin er kendt for sin fugtgivende egenskab og indgår faktisk i alt fra fødevarer til sæber. 
Hvis dine hænder ikke har tegn på tørhed eller irritation, kan du vælge den håndsæbe du synes bedst om. Du kan frit vælge mellem faste sæber og flydende sæber, samt lige den duft du synes bedst om. Nogle af de skønne dufte som sæber kommer med, er bl.a. lavendel, rose, honning, rosmarin og mynte – du kan selvfølgelig også vælge en neutral sæbe, hvis ikke du bryder dig om duft i din sæbe.
Skulle du døje med tørre hænder og at de sprækker, er det meget vigtigt at du giver dem ekstra pleje. Vælg gerne en sæbe uden duft, som er fugtgivende og som er skånsom overfor huden. Hos Helsam fører vi et stort udvalg af milde håndsæber, perfekt til dig der har tørre hænder. 

Nogle af de skånsomme sæber er f.eks.:

  • Nova TTO sæbefri vask indeholder bl.a. tea tree oil. Den sæbefri vask er ideel til tør og sart hud, og på grund af sit sæbefrie (sulfatfrie) indhold, skummer den ikke som almindelig sæbe. Du kan desuden bruge Nova TTO som makeupfjerner.
  • Derma Family er en håndsæbe for hele familien. Den både plejer og beskytter tørre og sarte hænder, hvilket skyldes dens indhold af glycerin. Derma Family håndsæben er desuden Svanemærket og AllergyCertified. 
  • Aloe Vera flydende håndsæbe er baseret på ren og koldpresset gel fra økologisk dyrkede aloe vera planter. Den er yderst fugtgivende og meget mild. 
  • Juhldal Natursæbe No 1 er baseret på urter og er yderst effektiv til sarte hænder hvor huden svider og er irriteret. Sæben efterlader hænderne bløde og fugtede pga. dens indhold af palmeolie. 

Det er ikke kun en håndsæbe som bør være en del af din daglige håndpleje. Til tider kan en fugtgivende håndcreme være fantastisk at smøre hænderne ind i. Men hvilken skal du vælge, og er det nødvendigt at smøre hænderne flere gange dagligt? Læs med herunder. 

 

Vælg den rigtige håndcreme

Måske har du allerede en ansigtscreme og kropslotion derhjemme, men har du også husket en håndcreme? En håndcreme er specielt fremstillet til hændernes hud, så du nemt kan både forebygge og behandle tørre, ru og sprukne hænder. 
En håndcreme kan bruges året rundt og er særligt velegnet i vintermånederne, samt hvis du har arbejde hvor hyppig håndvask eller håndsprit er nødvendigt. Selvom håndsæbe og håndsprit oftest indeholde det fugtgivende glycerin, kan man ikke undgå at skabe ubalance i huden – specielt hvis du ofte vasker hænderne. 

Derfor kan du for din egen og dine hænders skyld, have en håndcreme stående ved vasken eller have en med dig på farten. På den måde kan du altid give dine hænder fugt, næring og fantastisk pleje. Hos Helsam finder du et stort udvalg af gode håndcremer til tørre og ru hænder. Herunder kan du læse mere om nogle af håndcremerne – måske en af dem er noget for dig.

  • Håndcreme Økologisk er som navnet antyder, økologisk. Cremen indeholder aloe vera, sheasmør og olivenolie som sammen giver optimal fugtpleje til dine hænder. Uanset din hudtype kan du bruge denne skønne håndcreme. 
  • Skin Food Weleda er yderst populær, hvilket måske skyldes cremens universelle anvendelsesmuligheder. Brug Skin Food på hænder, fødder, albuer og i ansigtet – alle steder hvor du har tør og ru hud. 
  • Juhldal RoseRain No 26 med udtræk fra roser og aktive olier, plejer og fugter RoseRain dine hænder effektivt. Dine hænder får et velplejet og ensartet udtryk. 
  • Derma Eco Woman håndcreme er mild, blødgørende og med økologiske ingredienser. Cremen fra Derma trænger hurtigt ind i huden og fedter ikke. Udover at være økologisk, er cremen også certificeret af både Ecocert, Svanemærket og AllergyCertified. 

Du er selvfølgelig også velkommen til at gå på opdagelse i resten af vores håndcremer her på siden. Klik dig ind på de forskellige cremer for at læse mere, og vælg den der passer til lige netop dig, dine hænder og dit behov. 

 

Få smukke hænder med håndsæbe og håndcreme fra Helsam

Som du sikkert er blevet klogere på, så er en håndcreme fantastisk at have derhjemme eller med på farten. Den sikrer dig bløde hænder og behandler hurtigt og effektivt tørre hænder. Ligeledes er en håndsæbe vigtig – både i forhold til din håndhygiejne, men også håndpleje. 

Du kan købe alle håndsæbe og håndcremer online her på helsam.dk, eller besøge os i vores mange butikker over hele landet. Vi kan ikke garantere at vi har lige den håndcreme du er på udkig efter, i alle vores butikker, men så kan du heldigvis få den leveret til butikken – helt gratis. 

Vores flinke og professionelle personale står altid klar til at give dig personlig vejledning og gode råd i forbindelse med dit køb af håndcreme, håndsæbe og hvad der ellers måtte være. 

Sortér efter