Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Uren hud i panden

Har du fået uren hud i panden? Er det første gang eller måske et tilbagevendende problem? Læs mere om uren hud i panden og hvad du kan gøre, her.

Uren hud i panden

 

Hvad er uren hud?

Uren hud er et begreb der omhandler både bumser, hudorme, fedtet og irriteret hud. Den urene hud kan ramme alle, men ses især hos teenagere, unge og gravide. Derudover kan nogle typer medicin eller hormonændringer også resultere i uren hud. Uren hud opstår særligt i ansigtet, herunder hage, næse og pande, men også på ryg og bryst. T-zonen – altså pande, næse og hage, er generelt mere fedtet, og derfor får man oftere uren hud lige dér. Uren hud kan være alt fra én enkelt bums til en pande fyldt med røde- eller gule bumser. Herunder kan du læse mere om uren hud i panden, samt hvad du kan gøre for at få din glatte og smukke hud tilbage.  

 

Uren hud

 

Hvorfor får man uren hud i panden?

Uren hud i panden irriterer de fleste som får det – de føler ikke nemlig ikke, at de kan skjule den urene hud og at alle derfor kan se det. Uren hud i panden kan være enkelte bumser, hudorme og rødme, ledsaget af rød, fedtet og irriteret hud. 
Grunden til at du får uren hud i panden, kan skyldes fedtet hud, medicin eller hormoner. Når hudens porer tilstoppes, enten af snavs eller overskydende hudfedt, opstår bumser og hudorme. Hvis det overskydende hudfedt ikke fjernes, kan det tilstoppe porerne og dermed irritere de mange talgkirtler som naturligt findes i huden.

Den urene huds udseende kan være forskellig fra person til person. Nogen får udelukkende bumser – få eller mange – andre har meget fedtet, skinnende hud med gule bumser, mens andre blot har hvide eller sorte hudorme. 

 

Hvordan behandles uren hud i panden?

Hvis du har fået uren hud i panden, kan du ofte komme det til livs, ved at tilegne dig en god ansigtsplejerutine. På den måde kan du fjerne den overskydende hudfedt og dermed reducere risikoen for, at det tilstopper hudens porer. 

En god hudplejerutine begynder allerede om morgenen. I løbet af natten har huden regenereret sig selv, samtidig med at du har svedt. Dette har medfødt affaldsstoffer, hudfedt og andet snavs på din hud. Derfor er det en rigtigt god idé at rense huden hver morgen. Du kan enten skylle dit ansigt med vand, eller bruge et skånsomt renseprodukt, f.eks. en ansigtsvask eller en skintonic. 

En ansigtsvask masseres blidt på våd hud og skylles af med rigeligt vand. Bruger du en skintonic hældes en lille mængde på en vatrondel hvorefter huden renses. Efter brug af skintonic behøves huden ikke skylles med vand. Slut af med en god ansigtscreme som passer til din hud. Cremen må ikke være for fedtet og så må den gerne være parfumefri. 

Til aften, gerne inden sengetid, kan du igen rense huden med samme renseprodukt som om morgenen. Dermed fjernes støv, forurenede partikler, hudfedt og sved som har lagt sig på huden i løbet af dagen. 

 

Kan uren hud i panden forebygges?

Alt efter årsagen til din urene hud i panden, kan du i nogle situationer forebygge den urene hud. Hvis du ofte går med hat i længere tid ad gangen, kan du forsøge at lægge den på hylden. Når du bruger hat, kasket eller lignende, kan huden i panden blive meget varm og fedtet, der hvor hatten strammer ved panden/hårgrænsen. Huden har sværere ved at ånde og derfor er der større risiko for, at ud får uren hud/irritation i panden. 

Selvom det virker fristende at skjule bumserne og den urene hud bag makeup, kan makeuppen faktisk gøre det værre. Ligesom skidt og snavs kan tilstoppe hudens porer, kan makeup også sætte sig i porerne og skabe irritation og bumser. 

Spis mindre sukker og drik rigeligt med væske. Det er med til at holde huden fugtig og samtidig rense affaldsstoffer ud af kroppen. 

Ligesom renseprodukter kan bruges til at behandle uren hud i panden, så kan de også bruges til at forebygge uren hud i panden. 

 

Uren hud

 

Produkter mod uren hud hos Helsam 

Hos Helsam finder du alt du behøver, for at komme uren hud til livs og til at forebygge uren hud i panden. Se vores udvalg af ansigtsvaske, skintonics og cremer og få dine varer leveret gratis til nærmeste Helsam-butik. Du kan selvfølgelig også få din ordre leveret lige til din dør eller en pakkeshop i nærheden. 

Har du spørgsmål til et eller flere produkter, er du mere end velkommen til at besøge os i vores butikker. Her er vores uddannede personale altid klar til at give personlig vejledning og gode råd i forbindelse med dit hudproblem. 

Sortér efter