Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Frisk og forårsklar - så er det op!

Den udvendige forårsrengøring

forårsrengøring

Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der i de mørkeste måneder har lyst til at gå i vinterhi. Underdynen med te, bøger, stearinlys og god dansk hygge. Faktisk har jeg sovet med strømpebukser og tre dyner på det meste af denne vinter. Brrr. Så når foråret melder sig, er jeg den første til at springe op, lufte ud, rydde op og igangsætte. Det virker logisk for mig, at min krop har brug for samme omgang. Ifølge den kinesiske medicin er foråret også optimalt til at få afgiftet kroppen.

Et godt sted at starte er din lever. Leveren er kroppens ‘oliefilter’. Den er ansvarlig for at rense blodet for bl.a. uvelkomne kemiske indholdsstoffer (fx fra kosmetik). Så hvis du styrker din levers funktioner, styrker du kroppens generelle evne til at udrense og forny sig selv. Du vil typisk kunne se det på din hud i form af øget glød, pænere, mere ensartet farve og færre urenheder.

Den udvendige forårsrengøring
Ligesom kroppen har brug for at vågne og strække sig oven på vinteren, så trænger din hud også til et boost. Foråret er det oplagte tidspunkt til en kur for din hud. Hvad enten du går til din kosmetolog eller gør det hjemme, så prioriter din hud en måned i træk. Din hud er nemlig ca. 30 dage om at forny sig, så hvis du støtter din hud i 30 dage, får du det optimale resultat.
Det er oplagt at starte med at rydde godt og grundigt ud i huden, inden du bygger nyt ovenpå. Peeling, skrubbecremer, enzymer, frugtsyre, kort sagt: exfoliering (kært barn har mange navne), er måden at gøre det på. Forskellen er, hvor mange døde hudceller der fjernes og hvordan. Skrubbecremer og peelingmasker indeholder små korn eller mikro-perler, og virkningen kommer, når du aktivt står og masserer produktet rundt på huden. Afrens huden, påfør produktet, massér, og rens af. Voila!
De øvrige former for exfoliering går en tand mere ’til den’. Det kan enten være i form af enzymer, der ‘klipper’ limen over, som holder sammen på de døde hudceller. Eller i form af frugtsyre, der opløser såvel lim som døde hudceller, og på den måde bliver huden befriet for gamle, døde hudceller og giver plads til foryngelse og fornyelse. Frugtsyre kan udtrækkes fra mange forskellige frugter, mest typisk er papaya, ananas og appelsin. Vær dog opmærksom på, at der er stor forskel på, om du bruger syntetiske frugtsyrer eller naturlig frugtsyre. Den naturlige version er at foretrække, fordi frugtsyren her er i sit rette element i samklang med andre virkestoffer fra frugten, der fx balancerer virkningen af frugtsyren. I modsætning hertil er den syntetiske frugtsyre ofte for ‘ubalanceret’ i sin virkning, dvs. for kraftig og koncentreret og hård ved huden. Uanset, hvilken version du bruger, syntetisk eller naturlig, skrubbe eller ej, så sørg altid for IKKE at blive udsat for UV-stråling i op til 12 timer efter. Det betyder, at det er oplagt at eksfoliere om aftenen, eller i det mindste bruge høj solfaktor og undgå direkte sollys bagefter (ellers er der stor risiko for at få øget pigmentering i huden).

Tilføj ny næring
Efter oprydning er det tid til at mætte huden med fugt og næring. Det er som sådan ikke svært at pumpe huden fuld af fugt. Det, der er udfordringen, er at få fugten til at blive i huden og altså ikke fordampe. Til det formål er gode planteolier et must. De lægger et fint forseglende lag på overfladen af huden (uden at tilstoppe porerne), som hjælper huden med at holde på fugten. Derudover er glycerin og hyaluronsyre naturlige ingredienser, der er gode til at pumpe huden fuld af fugt i dybden.
Hvis du synes, du har for lidt tid, og tænker, at du kan tage en smutvej ved at gå direkte til fugtmasken uden at rense først, så tro om igen. Det er spild af tid. Det svarer til at male en vindueskarm af træ uden at slibe den afskallede, gamle maling af først. Resultatet holder ikke længe, og så skal du bare til at bruge dobbelt så meget tid i den anden ende. Tro mig, jeg har prøvet det.

Kilde: Naturli.dk

Sortér efter