Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Strækmærker

Strækmærker

Hvorfor får du strækmærker?
Næsten alle oplever på et tidspunkt i livet at få strækmærker. Især gravide får strækmærker når huden strækkes mere end den kan følge med til, og de kan både opstå på mave, bryst, arme, lår og baller. Generelt er det, at personer hvis vægt øges hurtigt har stor risiko for at få strækmærker på kroppen. Det gælder som nævnt gravide, men også personer der tager meget på i vægt i forbindelse med overvægt eller styrketræning hvor musklerne vokser hurtigt.
Strækmærker opstår i kroppens underhud, hvor de i starten er rosa eller blå farvede og optræder som striber der kan variere i længde. Med tiden skrumper og falmer de i farven, hvorefter de får samme farve som den omkringliggende hud. Grunden til at strækmærkerne opstår, er at de elastiske fibre i huden strækkes så meget, at de ødelægges. Hvis først hudens fibre overstrækkes i en sådan grad, har de ikke mulighed for at hele og blive elastiske igen. I forbindelse med graviditet vokser maven relativt hurtigt, hvormed huden overstrækkes. Dog spiller kvindens hormoner også ind på graden af strækmærker. Strækmærkerne kan desværre ikke undgås, men er ikke farlige. Den eneste bivirkning der kan være i begyndelsen, uanset hvornår du får strækmærker er, at de kan klø en smule.
Måske er du slet ikke gravid eller været ude for en vægtøgning, men er blot en teenager – eller kender en. Teenagere kan også få strækmærker, dog ikke i samme grad som de tidligere nævnte, men stadig nok til at det kan være en sur affære. Det er helt naturligt at få strækmærker som teenager, netop fordi kroppen vokser, og hos nogle vokser kroppen lidt hurtigere end hos andre. Sådanne strækmærker viser sig oftest på lår, baller og hofter.

 

En kur mod strækmærker
Der findes ingen mirakelkur mod strækmærker, men der er flere ting du kan prøve, som kan mindske og forebygge strækmærkerne. Hvis du gerne vil forebygge strækmærker, eller hvis de allerede er dukket op på huden, kan du prøve en olie her fra helsam.dk. Nogle af de olier du kan vælge mellem er Weledas massage oil stretch mark, Bio Oil mod ar og strækmærker og ECO Body oil m. E-vitamin. Læg mærke til, at nogle af olierne er til forebyggelse, og andre til behandling. Ved at bruge en olie der forebygger strækmærker, bliver huden mere elastisk med tiden, og tilfører samtidig næringsstoffer til huden. En olie der behandler strækmærker reducerer strækmærkernes synlighed, og efterlader huden blød og flot. Hvis du vil læse mere om Bio Oil, har vi skrevet guiden ”Din guide til Bio-Oil”.

Ud over at smøre huden med olie, er helt almindelig motion fantastisk. Ved at dyrke motion regelmæssigt, kan du holde din krop i form og holde huden stram. Det er dog ikke en metode der fjerner strækmærkerne, men den kan hjælpe dig til at holde kroppen sund og huden flot. Hvis du vil have gode tips til din træning, kan du læse vores spændende artikler om sport og motion.

Du kan også sørge for at få nok af de essentielle vitaminer og mineraler der bidrager til en sund hud. Det er bl.a. A-vitamin der bidrager til at vedligeholde en normal hud, og E-vitamin der bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. Du finder både A-vitaminer og E-vitaminer her på helsam.dk. Vitaminerne har ikke en direkte virkning på strækmærker, men bidrager som nævnt til at holde huden normal og sund.

 

Sol og strækmærker
Strækmærker er skader i huden, og derfor er det en god idé at passe ekstra godt på den ramte hud. Især helt nye strækmærker skal du passe på. I starten kan du undgå sol på de berørte områder, men med tiden kan du bruge en god og effektiv solcreme. Vi har alle forskellige hudtyper, og derfor er det forskelligt hvor meget sol vi kan tåle – også selvom vi bruger solcreme. Find ud af hvilken hudtype du har her. Er du på udkig efter et nyt solprodukt, kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af solcreme og aftersun i vores solkategori.

 

Produkter mod strækmærker hos Helsam
Står du overfor en graviditet, er du gravid eller har du på anden måde øget din vægt? Så kan du prøve en af de gode olier der bidrager til at mindske strækmærkerne. Du kan bestille dem her på helsam.dk og få dem leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Bestiller du for mere end 199 kr., kan du få dine varer leveret gratis til din bopæl. Du er selvfølgelig også altid velkommen i en af vores mange butikker som du finder rundt i hele landet. Hvis du har behov for råd og vejledning hjælper vi dig gerne så du får det produkt der passer til lige netop dig.

Sortér efter