Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Hårkur

Er en hårkur nødvendig og hvad gør den egentligt ved håret? Bliv klogere på hårkure, her i artiklen på helsam.dk.

Hårkur

 

Hvad er en hårkur og hvad er det godt for?

En hårkur, også kaldet hårmaske og treatment, er et fantastisk redskab når du gerne vil have et sundere, fyldigere og mere glansfuldt hår. Måske tænker du, at din shampoo og balsam længe er nok, og at en hårkur bare er mere af det du i forvejen gør – men sådan er det faktisk ikke. Med en hårkur kan du reparere og pleje dit hår helt ind i kernen. Dette kan hverken shampoo eller balsam gøre. 

Når du bruger en shampoo, åbnes dit hår hvorefter det renses, mens din balsam sørger for at lukke håret og give det pleje og beskyttelse. Hårkuren skal ikke bruges til sidst, eller først, som mange desværre gør. I stedet skal du påføre din hårkur efter du har vasket håret med shampoo og inden du masserer din balsam/conditioner i håret.  

Ved brug af en hårkur kan du forebygge spaltede spidser og har du tørt hår, virker hårkuren desuden fugtgivende. 

Det betyder derfor også, at en hårkur bestemt er dét værd og at du med fordel kan gøre den til en fast del af din skønhedsrutine. Ikke hver dag, men gerne 1-2 gange om ugen. 

 

Hvilken hårkur skal du vælge?

En hurtig søgning på ”hårkur” eller ”hårkure” giver et væld af resultater. Derfor kan det måske føles svært at finde ud af, hvilken hårkur du skal vælge. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilken hårkur du vælger.

Vælg altid en hårkur der passer til dit hår. Har du en veninde der anbefaler en hårkur, er det ikke sikkert den passer til dig – hendes hårtype og behov er måske helt anderledes end dit. 

Inden du køber dig en hårkur, er det en god idé at finde ud af, om du har tørt hår, skadet hår og hvordan du ellers plejer og styler det. Tørt hår har brug for fugt, mens skadet hår har brug for pleje og proteiner som kan genopbygge håret. 

Måske er dit hår allerede helt normalt og sundt. Her kan en hårkur bidrage til at forebygge skader og andre hårproblemer. 


 Hårkur - din guide

Hvordan bruger man en hårkur?

Det er altid en god idé at læse brugsanvisningen til din nye hårkur. Nogle hårkure skal blive siddende i håret, mens andre skal skylles ud. Derudover er der forskel på, hvor lang tid hårkuren skal sidde i håret, samt hvor ofte den skal/kan bruges. Det nytter ikke noget at vælge en hårkur der skal sidde i 15 minutter, hvis du så kun lader den sidde i 5 minutter. På så kort tid vil hårkuren slet ikke nå at virke og den vil derfor være spildt.

 • Hårkur til tørt hår
  Coconut & Shea hydrating hair mask fra Faith in Nature er en fugtgivende hårkur til tørt hår. Hårkuren indeholder bl.a. økologisk kokosolie og sheasmør, samt saccharide isomerate som virker fugtbindende. Hårkuren kan bruges 1-2 gange om ugen og skal sidde i 3-20 minutter før den skylles ud.

 • Hårkur til skadet hår
  Hårkuren fra Ecooking virker fugtgivende, reparerende og beskyttende på skadet hår. Hårkuren fungerer desuden både som balsam og hårkur, så du kan spare tid i badet. Med indhold af kokosolie, provitamin B5 og rødalge, plejes dit hår i dybden. Ecooking hårkur skal sidde i mindst 2 minutter, hvorefter den skylles ud.

 • Hårkur til farvet hår
  Color Protecting Mask fra Phyto beskytter farvet hår, giver det glans og modvirker at farven falmer. Hårkuren fra Phyto påføres efter hårvask og skal sidde i 5-7 minutter. Skyl derefter grundigt med vand. 

 • Hårkur til glansløst hår
  Treatment 1103 fra Nilens Jord er en fugtgivende og nærende hårkur som tilfører ekstra glans til dit hår. Treatment 1103 indeholder bl.a. E-vitamin og avocadoolie som efterlader håret blødt og lækkert. Hårkuren skal virke i 5 minutter inden den skylles ud. 

 

Hvor ofte skal man bruge en hårkur?

Nærmest alle hårkure kan bruges 1-2 gange om ugen – som minimum. Dette bør du så vidt muligt huske at gøre, da du på den måde får den bedste effekt af hårkuren. Brug den ikke oftere end brugsanvisningen beskriver på det enkelte produkt. Meget er ikke altid godt, eller bedre. 

 

Populære hårkure hos Helsam 

 

Hårkur - vi guider dig 

Sådan laver du din egen hårkur

Står du og mangler en hårkur lige nu og her, kan du lave din egen med ingredienser fra køkkenet. Det er nemmere end du tror og så er det en relativ billig løsning. Når du laver din egen hårkur kan resultatet godt lugte lidt mærkeligt, men det er ikke noget som varer ved eller som en god balsam ikke kan ændre.
Herunder finder du 2 opskrifter på nemme, effektive og gode hjemmelavede hårkure:

 

Hjemmelavet hårkur med æg

Har du æg i køleskabet? Fantastisk. Æggene er rige på protein og vitaminet biotin, som giver glans og styrke til dit hår. Pisk ét æg og massér det ind i håndklæde tørt hår. Lad ægge-hårkuren sidde i 15-20 minutter. Næste trin er yderst vigtigt, da æggehviden ellers kan stivne i håret. Skyl håret med koldt vand og få så meget af ægget ud, som du kan. Vask til sidst håret med varmt vand og slut af med din balsam.

 

Hjemmelavet hårkur med kokosolie

Kokosolie er en super ingrediens i din madlavning, men så sandelig også i en hjemmelavet hårkur. Du kan både bruge kokosolie med- og uden duft – effekten er den samme. 

Massér en spiseske kokosolie ind i hovedbunden og fordel det ud i hele håret. Lad nu kokosolien sidde i ca. 10 minutter, eller for endnu bedre resultat, hele natten. Vask håret rent med shampoo og slut af med en balsam. Når du bruger kokosolie som hårkur, skal den i helt tørt og rent hår. Kokosolien trænger ind i alle hårstrå og reducerer proteintab, så håret bedre modstår skader.

 

Bliv endnu klogere på dit hår

Du ved helt sikkert allerede en masse om dit hår – det er jo trods alt dig der bærer rundt på det. Men måske vil du alligevel gerne vide mere om tørt hår, tyndt hår, skællende hovedbund og meget mere? På helsam.dk har vi mange spændende artikler som kan hjælpe dig til bedre at forstå dit hår og de problemer du måtte have med det. 

Er dit hår tørt og er du ikke helt klar over hvorfor? Eller bliver dit hår tyndere og tyndere som dagene går? Måske mangler dit hår vitaminer for igen at kunne blive smukt og sundt.

Sortér efter