Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Serum

Hvad er serum egentlig? Og hvorfor kan man ikke bare nøjes med en almindelig dagcreme? Mange har hørt om serum til ansigtet, men det er nok de færreste, som ved, hvad de lette dråber egentlig gør. Derfor kan du læse mere her og blive klogere på, hvad fordelene ved serum er samt hvilket serum, der vil være bedst til dig.

Serum

 

Hvad er serum?

Serum er en let og tyndtflydende masse sammenlignet med cremer, og den lettere konsistens gør, at serummets aktive stoffer kan trænge dybere ned i huden. Af den grund er serum en mere koncentreret hudpleje, som har et højere indhold af aktive ingredienser, hvilket skaber en hurtig og mere iøjnespringende effekt.
Serums hovedopgave er således at bearbejde specifikke hudproblemer, såsom acne, pigmentering, tørhed og meget andet. Men serum kan ikke gøre arbejdet alene, og derfor kan serummet ikke erstatte din dag- eller natcreme – tværtimod. Ved at have et serum, der er målrettet dine specifikke hudproblemer, og en god dag og/eller natcreme, så har du en komplet hudpleje, der kan gøre din hud sund.

 

Forskellen på serum og creme

Manger forveksler serum med en form for creme, og en god creme med en form for serum. Det er en fejl, da der er stor forskel på både konsistens, anvendelse og funktion. En creme er først og fremmest det sidste lag, som du kommer på i forbindelse med din hudplejerutine. Cremen er nemlig væsentlig tykkere end serummet, og derfor lægger cremen sig i de yderste hudlag for at holde huden smidig og fugtet. Samtidig sørger cremen for, at din huds bakteriefunktioner fungerer dagen lang.

Serum er en mere dybdegående hudpleje, der lægges på som det første trin i hudplejerutinen. Her trænger serummet længere ned i huden, så den kan genoprette forskellige strukturer. Til gengæld er serum ikke lige så godt til at beskytte hudens overflader, som cremer er, og derfor har du brug for både serum og din daglige creme.

 

Hvorfor skal du bruge serum?

Hvis du døjer med specifikke hududfordringer, så er serum et essentielt trin i din hudpleje, som du ikke må misse. Har du for eksempel tendens til meget tør hud, rødme eller acne, så kan serummet gå ind og udbedre problemerne. De forskellige serummer har nemlig en mere målrettet effekt, som kan gøre dig fri for dine hudproblemer. Det er dog vigtigt at du vælger det rigtige serum, og derfor skal du vide hvilket hudproblem, serummet skal løse: Har du brug for fugt, genopbygning, udglatning, udbedring af pigmentpletter eller noget helt femte?

 

Sådan bruger du serum i ansigtet

Følg Helsams fire trin for at få det bedste ud af dit serum.

  1. Sørg altid for at rense din hud, inden du bruger serum i ansigtet. Ellers kan du risikere at makeup og snavs står i vejen for virkningen af serummet. Du renser din hud ved først at fjerne din make-up med make-up fjerner for derefter at bruge en almindelig ansigtsrens. Det kaldes for en ’double cleanse’, da du renser huden over to gange.
  2. Efter du har renset din hud, er næste trin at bruge serum. Serummet skal lægges på som det første efter ansigtsrensen, ellers kan det ikke trænge ordentligt ind i huden. En god huskeregel er derfor, at den tyndeste konsistens skal på først for at få den mest optimale virkning.
  3. Når du bruger serum, så sørg for at bruge nok på både ansigt, hals og bryst. Mange af os har tendens til at spare på de dyrebare serum-dråber, og så virker produktet ikke optimalt. Som udgangspunkt skal du altid bruge det, der svarer til to ærter. Den præcise mængde kan du dog læse dig frem til på selve produktet.
  4. Opbevar dit serum korrekt. Serums avancerede ingredienser, såsom A- og C-vitamin, skal forstyrres så lidt som muligt af lys, luft og fugt - ellers mister de deres effekt. Derfor er det vigtigt at du opbevarer dit serum i det rigtige sted og på den rigtige måde – for eksempel i en skuffe et mere køligt sted. Her er det vigtigt at skrue låget helt på igen efter brug, så dit serum kan blive ved med at holde sig friskt, og ingredienserne kan være aktive så længe som muligt. Det værste, du kan gøre, er derfor at opbevare serummet åbent og på en oplyst flade i det varme badeværelse.

 

Vælg den serum, der passer til dig

Der findes serummer til alle aldre og hudtyper, og derfor findes der også et serum til dig. Det kan dog være svært at navigere rundt i, hvilket serum, du skal vælge. Derfor har du, som forbruger, en opgave: At finde ud af, hvilken hududfordring, du vil have afhjulpet. Det gør det efterfølgende nemmere at vælge serummet. Hvis du døjer mere flere hududfordringer, så kan du med fordel bruge to forskellige serummer, for at gøre din hud så sund som mulig.

 

Helsams store udvalg af serum til ansigtet

Hos Helsam finder du et stort udvalg af serum til ansigtet. Vi har blandt andet fugt serum til alle hudtyper, der gennemfugter uden at fedte. Her kan du eksempelvis vælge mellem mærker som Ecooking og Nuxe. Du kan også finde vitamin boost, som kan reparere alle hudtyper i alle aldre. Serummet beskytter og reparer huden, hvilket er essentielt for blandt andet tørhedsacne. Her er det mærker som Nilens Jord og Melissa, der har specialiseret sig i vitamin boost. Vil du hellere have strammet din hud op, så finder du både Stram op serum, serum med A-vitamin og anti-age serum fra blandt andet det velkendte Beauté Pacifique

Se vores store udvalg af kvalitets serum her.

Sortér efter